Martinius Stenshorne, her foran nettopp McLarens Formel 1-garasje da vi møtte ham under fjorårets Belgia Grand Prix på Spa-Francorchamps.

McLaren henter Martinius - slik blir hans nye hverdag

Martinius Stenshorne vil fremover bli å se i papaya-farger som McLarens siste tilskudd. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 3: Martinius Stenshorne blir en del av McLarens juniorporgram. 18-åringen som er inne i sin debut-sesong i Formel 3 har med det for første gang en tilknytning til et Formel 1-team.

FORMEL 3: Martinius Stenshorne blir en del av McLarens juniorporgram. 18-åringen som er inne i sin debut-sesong i Formel 3 har med det for første gang en tilknytning til et Formel 1-team.

– Det er ikke så verst det, forteller Martinius Stenshorne til Parc Fermé.

Selv har ikke Stenshorne vært særlig involvert i prosessen som altså har ført til at han nå kan ikle seg Papaya-farger. 

– Jeg har egentlig ikke visst så veldig mye om det, men jeg vet at All Road begynte å snakke med de i fjor. Så har jeg egentlig ikke hørt så mye om det før de hadde blitt enige om de ulike tingene som skal på plass. Så var jeg der på mandag og kikka litt.

Det er All Road med Nicolas Todt I spissen som har stått for alt av forhandlinger og avtaler, og enkelt sagt har Stenshorne bare fått beskjed om at det hele nå er i orden. 

– Jeg har faktisk ikke gjort noen ting, så det har vært ganske deilig, sier Stenshorne.

Dette endres for Martinius

Martinius Stenshorne ikled McLarens farger.

Unggutten besøkte McLaren for første gang denne uken i forkant av helgens løp på Imola.

– Jeg gleder meg til å begynne. Det gjør jo ikke noe annerledes for meg i løpshelgene egentlig. Men det blir nok litt simulatorkjøring og litt hjelp til trening og mat og alt mulig rart, forklarer han.

Litt ulikt blir det dog også i løpshelgene ettersom han nå blir å se med McLaren-livery på Formel 3-bilen.

– Det blir ganske lett å se meg på banen tror jeg!

I tillegg skal Stenshorne blant annet sende rapporter til McLaren etter løp. Det er Stephanie Carlin, kjent fra det tidligere Carlin-teamet i blant annet Formel 2 og 3, som leder McLarens juniorprogram. 

Samtidig som Martinius ble også Formel 3-konkurrent Alex Dunne annonsert som en del av programmet. I tillegg til Stenshorne og Dunne er Gabriel Bortoleto (F2), Ugo Ugpchuckwu (FRECA) og Bianca Bustamante (F1 Academy) en del av akademiet. Pato O’Ward, Rio Hirakawa og Taylor Barnard er også tilknyttet programmet, men da først og fremst i kraft av sine roller i IndyCar, Langdistanse-VM og Formel E. 

Dette har vært viktig

Martin og Martinius Stenshorne utenfor McLarens pitgarasje i fjor sommer.

McLaren er forøvrig i vinden i Formel 1 om dagen etter å ha sikret seieren i Miami ved Lando Norris. 

– Det passer fint det at de tok den seieren og sånn. Så ja, det er fint det men det er ikke enn jeg tenker noe særlig over egentlig. Jeg kommer bare til å fokusere på Formel 3 og prøve å gjøre som jeg har gjort for å fortsette å forbedre meg selv og kjøringa, så får vi se åssen det går, sier Hokksund-gutten. 

Spekulasjonene rundt om og når Stenshorne kunne komme inn i et Formel 1-akademi har pågått i et års tid etter en imponerende start i Formula Regional Europa. 

Sjef i All Road Management Nicolas Todt har tidligere fortalt Parc Fermé om hvilke faktorer de vurderer når Stenshorne skulle sendes til et Formel 1-akademi. 

– Det er mange juniorteam, men de har ikke alle samme service. Så det er viktig for meg at juniorteamet først og fremst må gi en ekstra verdi. En ekstra verdi kan så klart være finansiell støtte, for om de kommer med finansiell støtte betyr det at de tror på deg. Det kan også være teknisk støtte ved å gi noen simulatortester. Det er også noen akademier som tilbyr flere F1-tester. Også har vi teknisk støtte med hjelp av noen ingeniørsesjoner som trening, organisert av noen F1-team, og medietrening. Alt som kan hjelpe føreren å bli mer komplett, sa Todt til Parc Fermé

At føreren går en realistisk vei til Formel 1 har også vært et viktig element. 

– Det er så klart også viktig at hvis en fører leverer så har han en mulighet til å nå Formel 1. Det er viktig fordi det endelige målet er Formel 1. Noen akademier har 12 førere, noen akademier har to førere. Målet er å være i et akademi der man ser at man ser at F1-teamet og F1-akademiet kan gi deg muligheten å komme inn i Formel 1 og ikke bare være en juniorfører.

Ingen Formel 1-test på planen

Foreløpig er det ingen konkrete planer om en Formel 1-test, men Stenshorne vil støttes opp på flere andre måter frem til det eventuelt kan bli en realitet. I hvor stor grad McLaren støtter Stenshorne økonomisk vil hverken Martinius eller pappa Martin kommentere. 

– Det er ikke noen Formel 1-test på planen enda. Jeg fokuserer på Formel 3 og å gjøre det bra der. Så får vi se hvordan det går. Hvis det går bra så håper jeg jo så klart det men fremover nå så er det bare å fokusere på Formel 3, sier Hokksund-gutten.

McLaren er dog kjent for å være et av teamene som gir flere av junior-førerne sine sjansen i en Formel 1-bil når anledningen byr seg. 

– Det er sånn de sikkert har evaluert og tenkt på hva som er best, jeg tipper det kanskje er en av grunnene til at de har valgt de, forteller Stenshorne. 

For Stenshorne er det denne helgen duket for løp på Imola. Første mulighet til å se han i aksjon i McLarens livery kommer fredag 17. mai med trening og kvalifisering. 

Powered by Labrador CMS