Oscar Piastri og Max Verstappen gratulerer hverandre etter lørdagens sprintløp.

Piastri vant da Verstappen ble verdensmester

Sergio Perez krasjet og brøt kveldens sprint – mens Max Verstappen sikret verdensmesterskapet, selv om ham måtte se seg slått i denne sprinten av rookien Oscar Piastri.

Publisert

FORMEL 1: Max Verstappen hadde en unormalt svak start, og ramlet bak fra sin tredjeplass, mens Oscar Piastri gjordet det meste rett og tok starten foran George Russell de to Ferrari-førerne. Det var tydelig vanskelig for førerne som startet på den møkkete siden av banen, og Lando Norris tapte flere plasser i starten.

Liam Lawson sørget for at sikkerhetsbilen måtte ut allerede på den første runden, men bilen hans ble raskt fjernet og løpet startet opp igjen.

Allerede på tredje runde klarte Russell å utnytte at han startet på softdekk og passerte Piastri rett før sikkerhetsbilen igjen måtte ut – denne gangen som følge at Logan Sargent, igjen gjorde en feil.

Restarten på sjette runde var bortimot perfekt av Russell, og kampen mellom Piastri og de to Ferrari-førerne bidro til at Mercedes-føreren i front fikk noen litt enklere runder.

To sikkerhetsbiler gjorde at DRS-vingen ikke kunne åpnes før førerne var ute på sin niende runde.

Ulike dekkstrategier

Valget mellom soft eller medium fordelte seg nesten likt, med åtte førere som valgte den mykeste gummiblandingen, blant dem Russell og de to Ferrari-førerne.

Etter rundt halvkjørt løp begynte det imidlertid å vise seg at bilene med mediumdekk fikk tilbake fordelen sin, og en lynrask Max Verstappen passerte både Carlos Sainz og Charles Leclerc.

Etter 11 runder passerte Norris også Sainz, og rett etter krasjet Sergio Peres og Esteban Ocon, og ødela også løpet til Nico Hulkenberg som havnet mellom de to andre.

Sikkerhetsbilens dag

Det ble mange runder bak sikkerhetsbilen i dagens sprint, og først på den 15. runden gikk sikkerhetsbilen inn igjen – noe som virkelig sørget for en sprint inn mot mål.

Verstappen fikk riktignok beskjed fra sin løpsingeniør om å ta det med ro og sikre mesterskapet, men nederlenderen så ingen grunn til ikke å forsøke å vinne også dette løpet.

Verstappen brukte bare en runde på å ta igjen Russell, og hadde 2,5 sekunder opp til Oscar Piastri som hadde utnyttet muligheten til å dra litt i fra engelskmannen.

Bra dag for McLaren

Mens Oscar Piastri kjempet med Max Verstappen, gjorde Lando Norris kort prosess med Ferrari-førerne som slet voldsomt med utslitte softdekk. De to Ferrari-førerne hadde også mer enn nok med å holde Lewis Hamilton bak seg.

Til slutt klarte imidlertid den unge australieren å sikre seieren fra pole, selv om feiringen kanskje kommer litt skyggen av Max Verstappens tredje verdensmesterskap på rad.

Lando Norris ble nummer tre, foran Russell, Hamilton, Sainz og Leclerc.

Powered by Labrador CMS