Jos Verstappen er sjeldent langt unna sin sønn under en løpshelg, men det er også tid til flere pitstopp hos journalistene i paddocken.

Red Bull-kaoset fortsetter med Jos Verstappen i spissen

På banen kunne det knapt gått bedre for Red Bull, men i paddocken handler alt om Christian Horner-saken. Jos Verstappen er den siste som uttaler seg svært kritisk i saken som kan utvikle seg til å bli en intern maktkamp.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: I lørdagens sesongåpning var det Max Verstappen som dominerte fullstendig. Attpåtil var det teamkamerat Sergio Perez som sikret andreplassen, og Red Bull kunne ikke hatt en bedre start på sesongen. 

FORMEL 1: I lørdagens sesongåpning var det Max Verstappen som dominerte fullstendig. Attpåtil var det teamkamerat Sergio Perez som sikret andreplassen, og Red Bull kunne ikke hatt en bedre start på sesongen. 

Men det er på banen. 

Av banen overskygges prestasjonene fullstendig av den pågående saken rundt Christian Horner. 50-åringen har blitt anklaget for upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt, og selv om Red Bulls eksterne etterforskning frikjente han på alle punkter er saken langt fra over av den grunn. 

Påståtte beviser sendt ut

Christian Horner, her med Adrian Newey.

For under helgens andre fritrening ble det sendt ut en mappe fra en anonym person til en rekke journalister og andre sentrale aktører i paddocken. Mappen inneholder påståtte bevis mot Horner, og selv om dette ikke har kunnet blitt verifisert eller etterforsket grundigere enda har dette utvilsomt skapt støy. 

Andre teamsjefer har bedt Formel 1 og FIA om å se nærmere på saken, og fredag gjorde FIA-president Mohammed Ben Sulayem en relativt spesiell manøver da han sørget for å be om et møte med Horner på kamera, slik at millioner av seere kunne få det med seg. 

Så kom løpet, og suksessen. Max Verstappen vant foran Sergio Perez, Christian Horner fikk en rekke ekstra gode klemmer av kolleger og under pallseremonien var Horners kone Geri på plass. 

Men senere samme dag uttalte Verstappens far Jos Verstappen seg til flere medier. Til nederlandske De Telegraaf fortalte han at det ikke kan fortsette på denne måten, og at situasjonen driver folk fra hverandre. Samtidig benektet han påstander om at han selv har vært invovlert i spredningen av de påståtte bevisene mot Horner. 

– Det ville ikke gitt mening. Hvorfor skulle jeg gjort det når Max gjør det så bra her?

Til den britiske tabloidavisen Daily Mail sa han blant annet at Horner spiller offerkortet når det egentlig er er han som skaper problemene. 

BBC skriver at han fortalte kanalen at han hadde gitt kommentarer til de to nevnte avisene etter en uenighet med Horner. Hva sønnen mener om det hele er uvisst. 

BBC rapporterer videre at dette kan helle bensin på bålet hva gjelder det påståtte vinglende forholdet mellom Horner og Helmut Marko, der Verstappen-leiren skal ha støttet Marko i en tidligere uenighet.  Samtidig ryktes forholdet mellom den Thailandske Yooidhya-familien og Mateschitz (nå sønn Mark journ. Anm.) som sammen eier Red Bull med henholdsvis 51 og 49 prosent av aksjene å ikke være det beste.

Ballen ruller videre

Max Verstappen og Christian Horner. Pappa Jos er sannsynligvis ikke like interessert i å gi Horner en klem.

Christian Horner forsøker selv å holde fokuset på det sportslige, selv om spørsmålene naturligvis handlet om helt andre ting. Fortsatt ønsker han ikke å si noe om den utsendte mappen med påståtte beviser. 

– Jeg kommer ikke til å kommentere. Jeg kommer ikke til kommentere anonyme spekulative meldinger fra en ukjent kilde. Det er fra en ukjent kilde, som jeg ikke kommer til å kommentere. Neste spørsmål, svarte Horner til en samlet presse etter Bahrain Grand Prix. 

Løpet i Bahrain tilsa at Red Bull ikke hadde blitt distrahert i for stor grad av kontroversene, men ballen ruller bare videre. Allerede kommende uke reiser sirkuset videre til Saudi-Arabia, og selv om Max Verstappen skulle vinne med et minutt er det grunn til å tro at det likevel vil overskygges av Horner-situasjonen. 

Hva Horner, Red Bull, Formel 1 og FIA velger å gjøre eller ikke gjøre med situasjonen gjenstår å se. Det eneste vi vet er at dette vil dominere nyhetsbildet også i tiden fremover. 

Powered by Labrador CMS