Det ble kun et poeng i årets første Formel 2-løp. Skal det bli mer å juble for i lørdagens hovedløp er Hauger helt avhengig av en bedre start.

Haugers nye problem:

– Han har ikke råd til å rote bort disse mulighetene

I den grad Dennis Hauger har løst kvalifiseringsproblemet har han nå en ny stor utfordring: løpsstarten.

Publisert

FORMEL 2: I fredagens sprintløp startet Dennis Hauger som nummer syv etter å ha endt som nummer fire i årets første kvalifisering. En dårlig start endret derimot det utgangspunktet, og etter få meter var Hauger nede på 12. plass. 

LES OGSÅ:

Berget poeng i intenst løp

FORMEL 2: I fredagens sprintløp startet Dennis Hauger som nummer syv etter å ha endt som nummer fire i årets første kvalifisering. En dårlig start endret derimot det utgangspunktet, og etter få meter var Hauger nede på 12. plass. 

Det imponerte ikke Viaplay-ekspert Thomas Schie.

– De skal ikke ha de problemene. Enten om det er Dennis som gjør feilen eller om teamet har stilt inn feil er det for dårlig rett og slett. Det skal ikke skje og den starten bør han klare å unngå, fortalte Schie i etterkant av løpet. 

– Sitter i hodet

Den tidligere racerføreren mener man må kunne forvente langt mer fra Hauger i det som er hans tredje sesong i mesterskapet. 

Thomas Schie var alt annet enn imponert av Dennis Haugers start i årets første Formel 2-løp.

– Jeg syns det er litt sånn passivt når de står før start her og sier at de ikke har fått testet starten og at de er litt usikre på hvordan clutchen slipper. Vi har ti rookier på griden. Dennis er tredjeårsfører. Han er en av de som burde kjenne dette best. Selv om bilen er ny kjører de fortsatt med samme motor og samme girkasse. Det blir en for enkel unnskyldning for min del, fortsetter Schie. 

Utviklingen i løpet viste at løpstempoet er godt. Torsdag viste også kvalifiseringstempoet seg å være bedre enn på lang tid, men en dårlig start gjorde altså at det ikke ble en større uttelling enn en 8. plass og et poeng i sesongens første løp. 

– Løpstempoet hans er kjempebra. Hadde han kommet ut som nummer syv fra første runde her så hadde han jo vært med å kjempe om seieren i dette løpet. Maloney startet jo som nummer åtte på plassen bak Dennis og løpstempoet hans var der oppe så at han hadde vært på pallen i dag er helt sikkert. Det er det han må få til. Han har ikke råd til å rote bort disse mulighetene, slår han fast.

Han tror at utfordringen i stor grad sitter i Haugers hode. 

– Jeg tror at mye av det sitter i hodet til Dennis når han starter, for dette hadde de tydeligvis snakket om det på utrunden i forhold til hvordan clutchen slipper for Dennis og da er det kanskje det man sitter og tenker på i starten. 

Slitt siden testingen

Etter den svake starten klatret Hauger oppover på resultatlisten, men det ble med et poeng i årets første løp.

Hauger selv var heller ikke fornøyd med starten, og forteller at dette er et problem de har hatt siden testingen på samme bane tidligere i vinter. 

– Det var synd med starten. Vi har prøvd å få en annen startprosedyre til å fungere med den nye bilen. Vi har slitt skikkelig på testingen også håpet vi at det skulle ordne seg til løpet med det var bare helt forferdelig. Så det er noe vi må prøve å se på til i morgen og virkelig finne ut av for sesongen. For har vi sånne starter har vi mye jobb å gjøre i løpene, forteller Hauger i intervju med Viaplay. 

– Hva er det med starten du sliter med? Går det an å forklare?

– Det gidder jeg ikke å forklare nå for å være ærlig, men ja. Det er litt med hvordan clutchen åpner seg og hvordan den brukes. Det kan vi gjøre gjennom innstillinger, og det er noe vi har prøvd å finne ut av men ikke helt fått til. 

Den forklaringen holder ikke mål for Schie. 

– Da burde teamet jobbet mer med de. De kan ikke komme til første løp og ikke være mer forberedt enn det. Dette er et team som skal kjempe om å vinne mesterskapet i år. Da syns jeg det er for svakt at de roter det til på den måten.

I lørdagens hovedløp starter Hauger som nummer fire, og håper naturligvis på en bedre start der og å følgelig være med i seierskampen. 

– Jeg tror det er smart å fokusere på de tingene som er bra. Jeg tror det er der man skal sette fokuset også må man forsøke å ikke havne i en situasjon hvor det blir unnskyldninger for hva som ikke fungerer men heller fokusere på de tingene som fungerer, forteller Viaplay-ekspert Stein Pettersen. 

Lørdagens hovedløp kjøres 11:30 norsk tid. 

Powered by Labrador CMS