Det har vært en travel måned for Martinius Stenshorne. Synet av unggutten i Hitechs Formel 3-bil er noe norske motorsportentusiaster nok kan vende seg til,

Stenshorne ser frem mot Formel 3-tilværelsen:

– Så klart gleder jeg meg

Martinius Stenshorne forbereder seg på det som etter alt å dømme blir Formel 3 neste sesong. 

Publisert

FORMEL 3: Martinius Stenshorne kjørte tirsdag sin siste testdag i Formel 3-bilen for denne gang. I høst har unggutten til sammen kjørt seks testdager sammen med Hitech-teamet ved siden av innspurten i Formula Regional Europa. 

FORMEL 3: Martinius Stenshorne kjørte tirsdag sin siste testdag i Formel 3-bilen for denne gang. I høst har unggutten til sammen kjørt seks testdager sammen med Hitech-teamet ved siden av innspurten i Formula Regional Europa. 

Mandag var han tiende raskest med tiden 1:31,312 før han dagen etterpå var nummer 14 på resultatlisten med tiden 1:31,450. Viktigst av alt er det at unggutten får mer og mer erfaring med bilen, noe han fikk god anledning til i løpet av de 154 rundene han gjorde unna rundt Imola disse to dagene. 

Selv om de offisielle testene nå er over skal ikke hverken hjelm eller kjøredress støve ned frem til neste sesong. 

– Det blir litt pause nå, men jeg håper å få kjøre litt mer før jul. Det blir nok litt testing. Det går ikke å kjøre den ordentlige Formel 3-bilen utenom offisielle tester men jeg håper jo å kjøre noe som ligner litt da, forteller Martinius Stenshorne til Parc Fermé i etterkant av testingen. 

Perfekt avslutning

Stenshorne kunne nok en gang juble for seier på Hockenheim.

Før Formel 3-testingen på Imola kom i gang avsluttet Hokksund-gutten sesongen i Formula Regional Europa på Hockenheim. Stenshorne kjørte i år sin første sesong i mesterskapet, og etter en relativt tam Formel 4-sesong har han imponert stort med hele fem løpsseiere og andreplass sammenlagt. 

– Jeg har ikke akkurat hatt så mye tid til å se tilbake på sesongen enda, men det er jo deilig å ha hatt en sånn sesong hvor man alltid har kunnet vært med å fighte oppi der, sier Hokksund-gutten som har kjørt for R-ACE GP i mesterskapet.

Martinius Stenshorne med beviset på at han ble andremann i årets Formula Regional Europa. Andrea Kimi Antonelli sikret til slutt gullet, mens Tim Tramnitz tok den siste pallplassen. Teamgullet gikk til Antonellis Prema med kun to poengs margin ned til Stenshorne og Tramnitz' team R-ACE GP.

På Hockenheim ble det en meget god helg for teamet med dobbeltseier i begge løp, og for Stenshornes del ble fasiten en andreplass i det første løpet før han avsluttet med seier i det som etter alt å dømme var hans siste løp i FRECA. Etter noen løpshelger uten de store resultatene smakte det godt med en sånn avslutning på sesongen.

– Det var ganske deilig å avslutte sesongen sånn. Jeg hadde jo to ganske vanskelige runder på Red Bull Ring og Monza så det var deilig å se at farten var bra igjen på Zandvoort og Hockenheim, forteller Stenshorne.

Før sesongen var målet å vinne rookie-mesterskapet, noe han også gjorde i overlegen stil. I tillegg har han satt flere rekorder som vil bli vanskelige å slå de neste årene. Likevel legger han ikke skjul på at ambisjonene endret seg underveis, og at han helst skulle hatt det gullet Andrea Kimi Antonelli tok med seg hjem til Italia.

– Det ble noen rookie-rekorder i år og det er jo gøy. Inn i sesongen var jo målet å vinne rookie-mesterskapet, men etter sommerferien var målet endret til å vinne mesterskapet sammenlagt. Dessverre så klarte vi ikke det, sier Stenshorne.

– Hadde det ikke vært for de to dårlige rundene på Red Bull Ring og Monza kunne vi nok fighta med han om mesterskapet, men dessverre var det et par ting som ikke fungerte helt som vi fikk skifta før de to siste rundene, og da var jo farten der, fortsetter han.

Nevnte Antonelli er et av talentene det snakkes aller mest om som en fremtidig Formel 1-stjerne. Så stor tro har Mercedes på sin juniorfører at de sender han rett opp til Formel 2 neste sesong. 

– Det kommer sikkert til å gå fint. Han har nok kjørt mye GP2. Jeg har hørt at han har gjort det allerede så han kommer til å være godt forberedt. Jeg tipper han kommer til å gjøre det ganske bra, forteller Stenshorne om rivalen.

Gleder seg til Formel 3-tilværelsen

Det går unna i Hitech-bilen for Martinius Stenshorne, i alle fall når det er løpssimuleringer som står på programmet.

Dagen etter at sesongen var over i Formula Regional Europa var det altså rett videre til Formel 3-testing. Etter seks dager begynner 17-åringen å bli mer og mer vant til en ny og annerledes bil. 

– Det har gått greit. Jeg lærer mye hver gang og det er så klart ting å jobbe med. Det er mye mer downforce der enn det er i FRECA-bilen og folk som kommer fra GB3 er vant til mye mer downforce, så det er noe jeg bare må bli vant til, forteller Stenshorne.

– Løpstempoet ser ikke så verst ut men vi må fortsatt jobbe litt med farten på enkeltrunder, fortsetter han.

Ingenting er hverken signert eller bekreftet enda, men det vil være svært overraskende om ikke Martinius Stenshorne blir å finne på Formel 3-griden neste sesong. 17-åringen gleder seg til å ta et steg opp og samtidig innta sirkuset hvor både Formel 1-stjernene og landsmann Dennis Hauger er på plass. 

Det blir mer tid i Norge fremover for Martinius Stenshorne, men helst vil han komme seg tilbake på banen så mye som mulig for å være best mulig forberedt til det som kommer.

– Så klart gleder jeg meg. Det blir veldig gøy. Det er et steg opp og det blir jo sammen med Formel 1 og sammen med Dennis, så det blir spennende.

Etter at seks av seks testdager har blitt kjørt med Hitech-teamet er det mye som tyder på at det også blir teamet Stenshorne kommer til å kjøre for neste sesong. 

– Det hadde ikke vært så verst det. De har vist gode resultater før så jeg tror ikke det hadde vært noe dårlig valg. Vi får se, forteller Stenshorne.

Selv om han håper på mer testing før vi snur kalenderen til 2024 blir det uansett mer tid i Norge fremover enn det som har vært tilfelle denne høsten. Det betyr dog ikke at det blir som noen ferie å regne. 

– Det blir mye fysisk trening. Det er ganske mye tyngre å kjøre Formel 3 så det blir jo å jobbe med det og kanskje få kjørt noe gokart, avslutter formelhåpet.

Powered by Labrador CMS