Dennis Olsens sesong ruller videre denne helgen.

Dette gir håp før VM-returen:

– Skal være mulig å kjempe

Det er ingen enkel utfordring som står foran Dennis Olsen i helgens VM-runde, men det er håp om å slå tilbake etter noen krevende 24-timersløp.

Publisert

RACING: Etter en intens periode med to 24-timersløp på rad har Dennis Olsen fått et etterlengtet avbrekk. Tid med familien har vært etterlengtet etter det som var to nedturer på Le Mans og Nürburgiring.

RACING: Etter en intens periode med to 24-timersløp på rad har Dennis Olsen fått et etterlengtet avbrekk. Tid med familien har vært etterlengtet etter det som var to nedturer på Le Mans og Nürburgiring.

– Det har vært deilig å kunne koble av litt og være litt med barn og samboer, fått vært i dyreparken har vi og, så det har vært fint. Men jeg gleder meg til å komme tilbake til banen nå, forteller Dennis Olsen til Parc Fermé. 

VM-sesongen ruller videre på Interlagos i Brasil denne helgen med et 6-timersløp på programmet. Etter at 24-timersløpene er overstått er det nå gode enkeltresultater i andre løp som er målet. 

– Det blir å prøve å få enkeltresultater. Vi er et stykke bak i mesterskapet, og det blir vanskelig når vi ikke tok poeng på Le Mans, men jeg tror vi bar små fokusere på enkeltløp nå og se hva hva kan få til.

Krevende BOP

Dennis Olsen skal gjøre seg klar til et nytt løp, og denne gangen går BOPen ikke i Fords fordel.

I 2024 ble tredjeplassen på Le Mans et lyspunkt i en ellers grå sesong. I år gikk det ikke veien på Le Mans, men Fords GT3-program har til gjengjeld kommet lenger. 

Etter seieren på Daytona og andreplassen på Spa er det i utgangspunktet grunn til optimisme, men suksessen medfører samtidig en tøffere utfordring i Brasil. 

– Jeg tror vi ligger bedre an enn i fjor, men samtidig ser det ut som vi og Ferrari har fått mer vekt og mindre effekt etter løpet på Spa. Vi får se hvordan det utjevner seg på den banen. Det er en helt annen type bane enn Spa.

I Langdistanse-VM benyttes «Balance of Performance» for å jevne ut feltet. De to beste av de tre siste løpene utgjør grunnlaget for endringer, og denne gangen endte det med et solid vekttillegg for Olsens Ford-bil. 

Systemet utgjør grunnlaget for at ulike biler og konsepter kan konkurrere på noen lunde like vilkår, men flere mener nå at det likevel gir urettferdige utslag. Blant annet har kritikken haglet etter at Ferrari vant de fire første løpene denne sesongen, og først nå fikk en betydelig smell med BOP. 

– Jeg syns ikke det fungerer sånn kjempebra enn så lenge, og banene varierer jo. Sånn som nå kommer vi til en helt annerledes bane enn vi har vært på tidligere. Jeg syns det virker litt merkelig, men vi får ikke endret så mye på det. Vi må leve med det og gjøre det beste vi kan med det vi får, men det er klart at det er frustrerende når du har en dårlig BOP og det ikke er noe du kan gjøre. 

Endringer på banen

Dennis Olsen på plass på Interlagos sammen med teamkameratene.

Interlagos er en velkjent bane i flere mesterskap, ikke minst i Formel 1 hvor det ofte blir spennende løp her, men for Olsen er ikke banen noen favoritt.

– Jeg skal ikke si at det er favorittbanen min, det er ikke en sånn superspennende bane egentlig. Det kan hende det blir bedre nå med bedre feste i ny asfalt, men i fjor var det ikke den banen jeg har hatt det mest moro på i mitt liv, det var det ikke. 

I år er det dog et par faktorer som kan medføre en annen opplevelse på banen. Ny asfalt, nye dekk og lave temperaturer kan bli en norsk fordel. 

– En ny faktor er at det skal kjøres med harde dekk, også er det ny asfalt fra i fjor. Så det burde være mer feste, men det skal være ganske kaldt så vi får se. Vi har ikke fått kjørt på de dekkene helt enda, men vi har aldri hatt problemer med å få temperatur i dekkene så kanskje det kan være en styrke for vår del der andre kanskje kan slite mer. 

Trafikk-trøbbel

Hypercar-bilene får en utfordring i trafikk med GT3-biler på Interlagos.

Tross en BOP som ikke gir Olsen og Ford noen fordeler mener Dennis at det skal være mulig å henge med og kjempe i toppen med en god utførelse.

– Kjører man et bra løp så burde det være mulig å henge med, men det hjelper jo ikke å få så mye mer vekt på bilen. Vi må bare gjøre det beste ut av det vi har. Jeg tror det skal være mulig å kjempe, og selv om det kan være vanskelig å kjempe om seier har vi sett tidligere at det er mange som gjør feil og får mye straffer og sånne ting. 

Langdistanse-VM Sao Paulo
Fredag 11. juli
Trening 116:00
Trening 220:45
Lørdag 12. juli
Trening 315:10
Kvalifisering19:45
Søndag 13. juli
Løp16:30
Få full oversikt på Helgeplanleggeren her!

Grunnet utfordringer med trafikk kan det oppsto en rekke situasjoner underveis, ettersom Hypercar-bilene må jobbe mer for å komme seg forbi Olsen og co. I GT3 på en såpass trang og teknisk bane. 

– Det er ekstremt tett med Hypercar-trafikk her, så det gjør det kritisk å holde seg unna trøbbel.

– I lavhastighets-svinger så går ikke Hypercar-bilene noe raskere enn GT3, der er jo vi raskere enn de. Så når vi kommer i det trange partiet mellom sektor 2 og 3 så prøver de å stupe på innsiden, også blir det bare veldig trangt fordi de ligger side om side helt til utgangen av svingen. Så man må finne en balansegang der, og det er noe vi bruker treningen til å få en rytme på, avslutter Olsen

Powered by Labrador CMS