Om drøye to uker er Andreas Mikkelsen tilbake i Hyundais farger i toppklassen i Rally-VM.

Rally Monte-Carlo:

Slik er startlisten til årets første VM-runde i rally

Andreas Mikkelsen er tilbake i VM-sirkuset med nytt startnummer, mens Oliver Solberg er påmeldt for Toksport WRT - utenfor WRC 2-mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Mandag klokken 12 slapp arrangøren av Rally Monte-Carlo ut startlisten for VM-runden som tradisjonelt åpner sesongen i fjellene nær den franske rivieraen, med fyrstedømmet Monaco som vertsnasjon.

RALLY: Mandag klokken 12 slapp arrangøren av Rally Monte-Carlo ut startlisten for VM-runden som tradisjonelt åpner sesongen i fjellene nær den franske rivieraen, med fyrstedømmet Monaco som vertsnasjon.

Før jul ble det klart at Andreas Mikkelsen vender tilbake til toppklassen, nå døpt om til Rally1, etter at han siden 2020 har vært degradert fra verdenseliten og således levert varene på nivå 2 i WRC 2-klassen.

Han og kartleser Torstein Eriksen er den eneste norske duoen på plass etter at signerte for Hyundai Motorsport denne sesongen. De skal dele tredjebil sammen med Esapekka Lappi og Dani Sordo, og er prioritert til å kjøre asfaltrundene i første omgang. Hyundais faste duo på alle løp er Thierry Neuville og Ott Tänak.

I Rally Monte-Carlo er Mikkelsen også tilbake med nytt fast startnummer. I sin forrige periode hadde han startnummer 89. Nå har han tatt over Sebastien Loebs nummer, med andre ord er Mikkelsen å finne med startnummer 9.

Den andre føreren med stor norsk interesse er norsk-svenske Oliver Solberg, som har signert en fabrikkontrakt for Skoda Motorsport og skal kjøre det meste av denne sesongen, og deriblant full WRC 2-sesong i jakten på gullmedaljen her. Solberg er påmeldt for Toksport WRT i Monte-Carlo, samme team som driftet bilen hans i fjor. Men Oliver har valgt å stå over poengfangst i WRC 2 i årets første VM-runde, ettersom de har syv valgfrie løp de kan plukke.

I toppklassen ellers ser vi nå første tilfelle av fjorårets verdensmester Kalle Rovanperäs frafall av full sesong. Den unge finnen velger kun å kjøre på deltid denne sesongen, og står over Rally Monte-Carlo. For Toyota er det Elfyn Evans, Sebastien Ogier og Takamoto Katsuta som representerer teamet. I M-Sport stiller deres nye duo Adrien Fourmaux og Gergoire Münster i hver sin Puma Rally1. Med andre ord teller vi åtte Rally1-biler til årets første VM-runde.

Full startliste kan du se her!

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS