Familien Nicolaisen er i utgangspunktet en helt vanlig familie. Likevel er de ikke som alle andre familier. Med slektninger bosatt i Bahrain har det blitt en vinterferietradisjon å reise til sesongstarten, og ikke minst møte Formel 1-førerne under rolige og lite hektiske omstendigheter. Fra venstre Charlotte (34), Tomine (8), Thomas (38) og Lotte (11). Her fra onsdagens pitwalk som de fikk tilgang til gjennom et helt ordinært helgepass.

Slik har den norske småbarnsfamilien fått møte Formel 1-profilene helt uforstyrret

Både på hoteller og ute i felten har de fått møte heltene sine. Småbarnsfamilien Nicolaisen fra Stavanger har til og med begynt å bli gjenkjent av flere av Formel 1-sportens største stjerner.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Nå i forkant av sesongstarten i Bahrain så har Nicolaisen-familien fra Stavanger etablert en tradisjon litt utenom det vanlige. Kall det gjerne god gammel dags Formel 1-fører-spotting, men de har fått til noe få andre ofte får til.

FORMEL 1: Nå i forkant av sesongstarten i Bahrain så har Nicolaisen-familien fra Stavanger etablert en tradisjon litt utenom det vanlige. Kall det gjerne god gammel dags Formel 1-fører-spotting, men de har fått til noe få andre ofte får til.

Årets store mål var å møte Lando Norris, om det så krevdes flere timer på drivingrangen på golfbanen. Mye på grunn av familiens to yngste medlemmer som er enorme fans av den populære briten. Norris syns dette var veldig hyggelig, ifølge Charlotte, så det ble både bilde med hele familien og noen hyggelige ordvekslinger.
En drøm går i oppfyllelse før døtrene i eldstedatteren Lotte (11), som her møter Lando Norris ved golfbanen og får McLaren-drakta signert av teamets store profil.

Nemlig å kunne slå av en prat utover bare en selfie og en autograf. Det er mor og kone Charlotte (34) som på sosiale medier nå har lagt ut eventyret hun har vært med på sammen med mannen Thomas og døtrene Lotte (11,) og Tomine (8) både i år og i fjor.

– Jeg tipper at Bahrain er en av de plassene hvor førerne er lettest å få tak i. Her er det ikke så mye kaos rundt de som det er mange andre plasser, sier Charlotte til Parc Fermé, på telefon fra Bahrain.

Årets mål: Lando Norris

De har akkurat møtt Lando Norris, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg og Alexander Albon. Alle imøtekommende, vennlige og med ulik travel tidsplan likevel kostet på seg litt tid til å hilse på familien.

– Målet var å finne Lando Norris, fordi eldstedatteren vår er sååå fan av han, understreker hun. 

For det er døtrene som er drivkraften bak stjernejakten i familien. Det er gjennom pappa og mann Thomas (38), som har familie som er bosatt i Bahrain knyttet til arbeidslivet, som gjør at de legger vinterferien til midtøsten. Og kombinert med en langvarig interesse for Formel 1, spesielt fra pappa Thomas, så kunne ikke denne timingen blitt bedre.

I fjor bodde Carlos Sainz på samme hotell som Charlotte og familien. Hun spurte høflig om å kunne ta et bilde til samlingen sin, og til tross for en uforstyrret og avslappet setting så opplevde Charlotte at Sainz stilte opp med glede og uten bry og sjenanse til et bilde.

De to siste årene har de derfor møtt godt over halvparten av startgriden til Formel 1-sporten i avslappende, utenomsportslige settinger.

– Vi har jo gjort litt research på forhånd, for å se litt hva de liker å gjøre på fritiden. Så besøker vi disse plassene som de henger på når de ikke er på banen. Men det hjelper å gjøre dette nå i forkant av sesongen. Også er det veldig rolig her nede, og da tar de seg også bedre tid, sier Charlotte.

Imøtekommende respons

Hun er overrasket over at F1-førerne er såpass gjestfrie, når de nå har det roligere enn vanlig. Hun har forståelse for hvordan pågående fans kan oppleves for dem, og viser respekt for situasjonen deres selv om de aktivt jakter etter å få møtt dem.

– Responsen er veldig fin fra deres side. Du møter dem i ulike omstendigheter og får snakke med dem. Noen viser også interesse for at vi er fra Norge, lurer på hvor kaldt det er hos oss og om vi er her for å se løpet. For eksempel dagen vi møtte på Norris, så snakket han med oss og tok mange bilder, spesielt med jentene, og fortsatte å snakke med oss etterpå, sier Charlotte.

Dette spontane møtet med Charles Leclerc på hotellet i fjor, det er en opplevelse som Lotte aldri vil glemme.

Denne jakten startet de så smått allerede i fjor. Da fikk de gode opplevelser også med Oscar Piastri og Carlos Sainz på nært hold.

I år, som et eksempel, dro de til drivingrangen på golfbanen fordi de visste at flere av førerne liker å spille golf, fortrinnsvis Norris. Det endte med at jentene stod og slo baller i timesvis, også fordi det var en ny og gøy opplevelse i tillegg til hvilke muligheter det åpnet for å møte en Formel 1-fører.

Møtte Leclerc i matsalen

Samtidig er det ikke bare ute i felten de har møtt førerne. På hotellene har de snublet over flere av dem. Spesielt én opplevelse sitter dypt for datteren Lotte.

– Det var første gang hun traff Leclerc. Vi hadde jo kikket etter dem, men det var ved matsalen på hotellet. Da hun gikk inn dit, så snudde hun 180 grader og kom løpende rett ut. Jeg sa jo at vi bare skulle inn hit, og da kommer det «Men. Men... Han sitter der inne! Leclerc sitter der!». Så da turte hun ikke å gå inn. Da gikk jeg fram og spurte om vi kunne ta et bilde. Selvfølgelig, sa han, sier pappa Thomas.

Mamma Charlotte minnes situasjonen etter frokosten ekstra godt.

Da vi hadde tatt bilde, så viste det seg at Charles hadde tatt henne på ryggen. Når jeg skulle ta med henne videre igjen, så ropte hun «Ikke ta på meg! Jeg skal ALDRI vaske denne genseren igjen!. Denne har Leclerc tatt på», ler Charlotte.

Hun hadde jaktet lenge, uten hell. Og egentlig gitt opp. Plutselig var Max Verstappen innenfor synsrekkevidde. Da fikk Charlotte det travelt. Og dessverre hadde Verstappen det også litt travelt akkurat her.
Den største drømmen var å møte Max Verstappen, selv om Charlotte egentlig hadde gitt dette opp da hun skjønte hvor privat og lukket atmosfære det var rundt verdensmesteren. Plutselig så hun ham, dog under travle omstendigheter, så dette var selfien hun rakk i første omgang.
Men hun rakk en autograf, og denne skal nå foreviges med tatovering.
Dagen etter det første «umulige» møtet med Max Verstappen, så dukket muligheten opp atter en gang. Og nå hadde Max bedre tid. Dermed ble det et skarpere bilde for familiealbumet for Charlotte og datteren Tomine.

Som nevnt; det er ikke bare stjernejegere. De har oppriktig interesse for sporten, og er ekstra begeistret over å ha to nordmenn nå som tar del i samme løpshelg med Dennis Hauger og Martinius Stenshorne i Formel 2 og Formel 3.

For interessen har ligget der over tid, der pappa Thomas fulgte med i tenårene på tidlig 2000-tallet, etterfulgt av en liten pause før det har tatt seg opp igjen de siste årene rett før Drive To Survive-eksplosjonen.

Charlotte fikk dyrket interessen enda mer gjennom jobben hvor sjefen og ansatte hele tiden snakker om Formel 1, og døtrene har fått sine yndlinger i både Ferrari og McLaren med førere som treffer den yngre generasjonen ekstra godt.

Det umulige møtet med Verstappen

Selv er Charlotte stor Verstappen-fan, og da vi snakket med henne var det spesielt én person hun hadde slitt med å få tak i.

– Målet mitt er å finne Verstappen. Han er veldig reservert og privat, og vet veldig godt hvor fansen befinner seg. Så jeg klarer ikke få tak i han, sier Charlotte når vi prater med henne tirsdag ettermiddag.

To timer senere tikker det inn en melding fra 34-åringen.

– Did it!

Da hadde hun tilfeldigvis snublet over Verstappen på hotellet, hvor hun rakk en autograf og en uskarp selfie i forbifarten. Høflig, men travel respons fra de siste års verdensmester og Charlottes store helt.

Dagen etter løsnet det mer. Ikke bare Verstappen, men også Lance Stroll var innenfor rekkevidde. Også Verstappens pappa Jos tok seg tid til et bilde.

– Hehe, vi jaktet litt til. Nå blir det tatovering av autografen til Max, konstaterer Charlotte.

Powered by Labrador CMS