Max Verstappen med aggressiv forsvarsmanøver på Charles Leclerc opp mot sving 1. Det var per definisjon det eneste av halvdramatikk Verstappen utsatte seg selv for i sprintløpet sent lørdag kveld norsk tid.

USA Grand Prix, sprintløp:

Tannløst sprintløp da verdensmesteren fylte opp kontoen i seiersbanken sin

Det skjedde såpass lite i sprintløpet på Circuit of the Americas at vi like gjerne gjengir løpet i stikkordsform.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Max Verstappen ledet fra start til mål og vant sprintløpet i forbindelse med USA Grand Prix i Texas overlegent.

Lewis Hamilton hadde en knallstart fra tredje startposisjon og tok seg forbi Charles Leclerc etter en solid utgang av sving 3. Hamilton kjente lukta av DRS-vingen til Verstappen et lite stykke, før nederlenderen sa takk for seg og stakk fra til sin egen verden.

Carlos Sainz var den eneste som gamblet med soft-dekk, men det betalte seg dårlig. Spanjolen endte der han startet, på sjetteplass, og måtte dermed se seg slått av Lando Norris, Sergio Perez og Carlos Sainz.

Pierre Gasly leverte et solid løp for Alpine og kom seg opp til en syvendeplass fra tiende startposisjon, også mye takket være George Russell som pådro seg en tidsstraff for å ha kjørt forbi Oscar Piastri utenfor banen.

Piastri, apropos, hadde et meget svakt løp etter å ha imponert stort i de foregående Grand Prix-helgene. McLaren-føreren endte nede på en tiendeplass etter å ha startet fra femte startposisjon.

Lance Stroll måtte bryte løpet med tekniske problemer.

Powered by Labrador CMS