Dennis Olsen.

DTM, Hockenheim:

Vanskelig sesongavslutning for Dennis Olsen

Dennis Olsen leverte ingen reprise fra lørdagens opptur. I stedet ble årets siste DTM-løp heller en mindre nedtur.

Publisert

RACING: For Porsches kundeteam Manthey EMA ble søndagens DTM-kvalifisering først og fremst en enorm opptur. Lørdagens løpsvinner Thomas Preining leverte en solid kvalifisering og slo erkerival Mikro Bortolotti med fattige seks tusendeler, og med det var også DTM-gullet allerede sikret før søndagens løp skulle runde av årets sesong.

Like bra gikk det dessverre ikke for Dennis Olsen, som lørdag var med og bidro med dobbeltseier til Manthey og årsbeste da han tok andreplassen bak sin østerrikske teamkollega. Olsen slet med å få opp temperaturen i dekkene og fikk ingen runder med fri bane til å sette en optimal tid.

17. startposisjon gjorde dermed forutsetningene vanskelig med tanke på å gjenta lørdagens suksess. I stedet ble Olsen liggende bak og kjempe om plasseringer som ga få poeng, men endte likevel med fire plasser i pluss da han til slutt kjørte inn til en 13. plass i løpet.

Uansett ikke den sesongavslutningen som Olsen ønsket seg. Søndagens resultat gjorde også at han ramlet ned fra femte til syvende plass sammenalgt for DTM-sesongen 2023. Sammenliknet med debutsesongen i fjor er det likevel en bedring, da Olsen ble nummer ti sammenlagt i 2022.

Powered by Labrador CMS