Fernando Alonso kunne juble for tredjeplass.

Formel 1, São Paulo Grand Prix:

Alonso overbeviste i intens pallkamp

Både starten og slutten av Sao Paulo Grand Prix ble av det dramatiske slaget. Fernando Alonso (42) overbeviste med pallplass.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Søndagens São Paulo Grand Prix fikk en dramatisk start. Den første hendelsen inntraff allerede på formasjonsrunden da Charles Leclerc krasjet i barrieren. Ifølge eget utsagn skjedde det grunnet hydraulikkproblemer.

– Neeeeei, jeg mistet hydraulikken! Hvorfor er jeg så uheldig? Hvorfor er jeg så uheldig?, sa Leclerc på teamradioen. Ferrari-føreeren skulle ha startet løpet som nummer to ved siden av polesitter Max Verstappen.

Men dramatikken var på ingen måte over. I det lysene slukket og starten gikk ble det også et sammenstøt mellom Alexander Albon og Nico Hulkenberg. Det forårsaket et tidlig rødflagg.

Oppi det hele ble også Oscar Piastri og Daniel Ricciardos biler skadet. De fikk gjort de nødvendige reparasjonene på bilen under rødflaggsoppholdet. Likevel ble det vanskelig for de to som måtte restarte løpet fra pit og som i tillegg var en runde bak de andre. 

Her smeller det i starten mellom Alexander Albon og Nico Hulkenberg. På dette tidspunktet var allerede Charles Leclerc ute av dansen.

Endret rekkefølge

Sao Paulo Grand Prix

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lando Norris, McLaren, +8.277
 3. Fernando Alonso, Aston Martin, +34.155
 4. Sergio Perez, Red Bull Racing, +34.208
 5. Lance Stroll, Aston Martin, +40.845
 6. Carlos Sainz, Ferrari, +50.188
 7. Pierre Gasly, Alpine, +56.093
 8. Lewis Hamilton, Mercedes, +1'02.859
 9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +1'09.880
 10. Esteban Ocon, Alpine, 1 lap
 11. Logan Sargeant, Williams, 1 lap
 12. Nico Hulkenberg, Haas, 1 lap
 13. Daniel Ricciardo, AlphaTauri, 1 lap
 14. Oscar Piastri, McLaren, 2 laps

Brutt: Charles Leclerc, Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, George Russell

I fronten var det Max Verstappen som beholdt ledelsen frem til rødflagget måtte ut. Like bra gikk det ikke for Aston Martin-førerne Lance Stroll og Fernando Alonso som i praksis startet som nummer to og tre etter at Leclerc havnet i barrieren før løpet startet. Begge ble forbikjørt av både Lando Norris og Lewis Hamilton.

Når løpet etterhvert ble startet for andre gang var det dermed Lando Norris som befant seg ved siden av Verstappen. Selv om det var Max Verstappen som igjen tok starten presset Norris den suverene verdensmesteren en stund, men han måtte til slutt se Red Bull-føreren forsvinne i horisonten til nok en seier. Norris hadde selv god kontroll på andreplassen bak Verstappen, slim han også hadde i lørdagens sprintløp.

Max Verstappen tok med det sin 17. seier og 19. pallplass for sesongen. Med to løp igjen av årets sesong er det fortsatt kun i Singapore vi har sett en pallseremoni som ikke inkluderer årets suverene verdensmester.

Intens kamp om tredjeplassen

Lewis Hamilton hadde på sin side en svakere start denne gangen, og det tok ikke lang tid før Fernando Alonso kom seg forbi briten og opp på den siste pallplassen. Etterhvert var det Sergio Perez som virkelig skulle presset Alonso i kampen om tredjeplassen, mens Hamilton på sin side ramlet ned til åttendeplass.

Perez presset Alonso i runde etter runde, og på den nest siste runden kom han seg forbi 43-åringen. Men Alonso hadde på ingen måte tenkt å la pallplassen glippe, og på den siste runden tok han tilbake tredjeplassen på imponerende vis. Med det sikret han sin første pallplass siden Nederland Grand Prix i august.

Alonsos teamkamerat Lance Stroll falt på sin side ned til syvendeplass i løpets andre start, men han avanserte etterhvert til femteplass. Kanadieren sørget med det for at både pappa Lawrence og resten av Aston Martin-teamet har all grunn til å smile etter en krevende periode. 

Powered by Labrador CMS