Simen Olsen har hatt en sterk start på sin tredje sesong i toppklassen i Formula Drift, men denne helgen kom årets hittil største nedtur.

Danket ut av japansk 14-åring

Stor norsk nedtur under Formula Drift i Orlando for både Fredric Aasbø og Simen Olsen, med sviende nederlag på hver sine måter.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Under den tredje løpshelgen i Formula Drift, nå ved Orlando Speed World i Florida, skulle det bli en gigantisk nedtur for de to norske stjernene som begge kjemper i toppen av verdens mest prestisjefylte driftingserie.

DRIFTING: Under den tredje løpshelgen i Formula Drift, nå ved Orlando Speed World i Florida, skulle det bli en gigantisk nedtur for de to norske stjernene som begge kjemper i toppen av verdens mest prestisjefylte driftingserie.

Allerede i Topp 32, 16-delsfinalen som er første utslagsrunde, ble Fredric Aasbø slått ut etter ekstraomganger mot Diego Higa. Første duell var såpass jevn at dommerne sendte dem ut i en såkalt «one more time».

Men i den andre duellen, med Aasbø i «chase» (jageposisjon, journ.anm.), gikk det galt for den tredoble mesteren fra Siggerud som som vant den forrige runden i Atlanta. I overgangen inn i den siste langsvingen hektet Aasbø ørlite i bakenden på Hiego, som endte med en snurring for ham selv. Dommerne så ingen annen løsning enn å sende Higa videre.

Fredric Aasbø røyk allerede ut i første utslagsrunde i duell mot Diego Higa.

– Han mobber Simen Olsen

Nedtur ble det også for Simen Olsen, som ligger best an i sammendraget blant de norske med to andreplasser på de to første løpshelgene. Sørlendingen tok seg videre fra Top 32, der han i Top 16 skulle møte den japanske 14-åringen Hiroya Minowa. 

Det skulle vise seg å bli en svært intens duell.

Olsen startet i «lead», med en svært tett jagende og aggressiv japaner helt på siden av bilen. Noe platekontakt dem i mellom, uten at det påvirket selve gjennomføringen, gjorde at andre gjennomkjøring med Olsen i «chase» ble litt utsatt slik at teamene fikk anledning til å forsikre seg om at bilene ikke hadde fått skader.

– Han mobber Simen Olsen her, uttalte en av kommentaterne etter å ha blitt imponert over japanerens utfordring på mannen som innehar andreplassen i mesterskapet.

Simen Olsen.

Fortsatt toer i mesterskapet

Da de omsider satte igang andre duell, med Olsen i jage posisjon, svarte Olsen så godt han kunne på attaket fra japanere fra første tur. Men på eksakt samme sted som Aasbø ser Olsen ut til å bomme i hjulrøyken fra Minowa og får helt feil linje inn i neste sving.

En åpenbar feil, mot en relativt feilfri Minowa i «lead», som i dette tilfellet virket å være en enkel avgjørelse for dommerne å sende 14-åringen videre.

Minowa omtales forøvrig som et aldri så lite unikum. Ifølge mesterskapets egne nettsider startet fikk han smaken på drifting allerede i 8-årsalderen og begynte å konkurrere som 11-åring. Han tok sine første seire etter å ha kjørt konkurranser i knapt et halvt år, og har gjennom de siste to årene markert seg blant eliten i et annet prestisjefylt msterskap, nemlig den japanske Formula Drift-seieren. 

Parc Fermé har forøvrig ikke lykkes i å komme i kontakt med de norske førerne etter helgens Formula Drift-løp.

Det ble forøvrig en helirsk-finale hvor Conor Shanahan imponerte ved å slå ut driftinglegenden James Deane, som leder mesterskapet suverent etter tre runder og som sammen med Aasbø deler rekorden med tre Formula Drift-titler. Olsen innehar fortsatt andreplassen, 44 poeng bak Deane. Aasbø ligger på en fjerdeplass totalt, 70 poeng bak sin likesinnede rekordholder.

Powered by Labrador CMS