Dennis Hauger har god grunn til å smile etter fredagens sprintløp.

Dennis Hauger avslører nytt problem etter sprintløpet

Det norske Formel 2-håpet slo tilbake på imponerende vis i Jeddah, men åpner likevel opp om et nytt problem.

Publisert Sist oppdatert

PS! Denne saken ble skrevet før det ble klart at Richard Vercshoor er disket fra sprinløpet. Det innebærer at Dennis Hauger rykker opp til seiersplassen. Les mer om det her! 

PS! Denne saken ble skrevet før det ble klart at Richard Vercshoor er disket fra sprinløpet. Det innebærer at Dennis Hauger rykker opp til seiersplassen. Les mer om det her! 

FORMEL 2: Dennis Hauger hadde en vanskelig sesongstart i Bahrain, men slo fredag tilbake med en sterk andreplass og løpets rakseste runde i sprintløpet i Jeddah. 

– Ville selvfølgelig helst ha vunnet men tar med meg den andreplassen og de poengene, uttaler Dennis Hauger etter løpet.

Nytt problem

For TV-seerne så alt endelig til å fungere for Hauger som viste et godt tempo rundt den krevende gatebanen. I Bahrain slet Hauger spesielt med starten, og uavhengig av om problemet satt hos Hauger selv eller med clutchen som nå er byttet ut var problemet ute av verden denne gangen.

MP Motorsport feirer Haugers andreplass. Neste gjøremål er å finne ut av problemet med girkassen.

Likevel åpnet Hauger opp om et nytt problem like etter at løpet var over.

– Var bekymret underveis fordi jeg slet med nedgiringene. Girkassa må åpnes i kveld for å fikse feilen. Jeg er fornøyd med bilen ellers og ser frem til løpet i morgen.

I forkant av hengen var Dennis i prat med Parc Fermé usikker på hvordan styrkeforholdet ville være mellom teamene i Jeddah etter den krevende sesongstarten.

– Vi har fortsatt ting å finne ut av. Vi er ikke liksom helt i toppen og fighter om seier, men det kan plutselig snu seg helt på en løpsbane som det her. Så vi må prøve å gjøre litt sånn småendringer mot hvordan banen er, også bare se hvordan vi ligger an etter trening, fortalte Hauger til Parc Fermé før helgen.

Flyttes frem i hovedløpet

I kvalifiseringen som tidligere har vært Haugers største utfordring var farten igjen imponerende, og underveis kjempet han om sin første pole position i Formel 2. Dessverre kom han ut bak Zane Maloney i tro om at han var på en rask runde uten at det var tilfelle. En unnamanøver førte til et lite møte med muren, og den raskeste tiden ble følgelig satt med skjevt ratt.

– Veldig frustrerende med bare P7. På første push med nye dekk kom jeg bak Maloney som var på kaldere dekk, kom nærme han, mistet fronten og var i veggen. Bøyde venstre styrestag og rattet var skjevt, fortalte Hauger etter kvalifiseringen.

Lørdag kjøres hovedløpet 14:20 norsk tid. På grunn av at Oliver Bearman som skulle starte i pole har blitt kastet inn i Formel 1-sirkuset denne helgen har Hauger blitt flyttet frem til sjette startposisjon, altså to plasser lenger bak enn han startet i sprintløpet.

Powered by Labrador CMS