Dennis Hauger.

Dennis Hauger er klar for å ta igjen det tapte

Med selvtiliten plass er Hauger klar for å kjempe i toppen denne helgen. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: I jakten på viktige poeng i Formel 2-mesterskapet ble løpshelgen i Barcelona en sammenhengende nedtur for Dennis Hauger. 13. plass i kvalifiseringen, 12. plass i sprintløpet og brutt hovedløp medførte 0 poeng i potten. 

FORMEL 2: I jakten på viktige poeng i Formel 2-mesterskapet ble løpshelgen i Barcelona en sammenhengende nedtur for Dennis Hauger. 13. plass i kvalifiseringen, 12. plass i sprintløpet og brutt hovedløp medførte 0 poeng i potten. 

I kvalifiseringen var det en feil som medførte et tidstap stort nok til å bli dyttet utenfor topp 10. Det har MP-føreren brukt de siste dagene på å rette opp i. 

Løpselgen i Barcelona endte med null poeng for Dennis Hauger.

– Det er ting jeg har jobbet med på simulatoren inn mot denne helgen. Jeg har bare repetert og fokusert på de små tingene som jeg vet at jeg må jobbe med, forteller Dennis Hauger til Parc Fermé i forkant av løpshelgen i Østerrike. 

Og selvtilliten, eller confidencen som det heter når det er Dennis Hauger det er snakk om, er fortsatt god. 

– Vi har hatt noen dårlige kvalifiseringer men også noen ganske gode. Selvfølgelig kan det være bedre på noen baner, men overall føler jeg at når vi går inn på baner vi ikke har testa på kan vi være på et godt sted. Så det er bare å nullstille litt den harde helgen som var og tenke på at vi har gjort mye bra i år i kvalifisering og løp, så det gjelder det bare å sette det sammen og virkelig bygge opp en god poengsum fremover, slår Hauger fast. 

Tapt terreng

Formel 2 - etter seks runder

  1. Paul Aron, Hitech - 100
  2. Isack Hadjar, Campos - 91
  3. Zane Maloney, Rodin - 75
  4. Jak Crawford, DAMS - 62
  5. Dennis Hauger, MP - 56
  6. Franco Colapinto, MP - 56
  7. Gabriel Bortoleto, Invicta - 55
  8. Kush Maini, Invicta - 50
  9. Andrea Antonelli, Prema - 48
  10. Zac O’Sullivan, ART - 40

Red Bull Ring, banen som lenge var en slags hjemmebane for Dennis gjennom sine bånd til nettopp Red Bull, har tidligere bydd på suksess ved seier i Formel 4 og Formel 3. At ikke alle har testet her denne sesongen kan også være en fordel, selv om flere av konkurrentene har vært innom med andre biler. 

– Jeg vil jo håpe det. Det er jo noen som har testet her allerede med GP2-biler, også er det vel tre førere som har vært her med Formel 1-bil. Så noen kommer med nylige erfaringer, men uansett føler jeg at jeg har en god «feeling» på banen så jeg vil jo si at jeg er «confident» og klar for å slå tilbake.

Og han må slå tilbake nå. I Formel 2-mesterskapet er Hauger nå nummer fem, og det er 44 poeng opp til mesterskapsleder Paul Aron. 

– Det blir viktig. Det er et vendepunkt nå når vi går inn mot halvkjørt sesong. Det blir viktig å ikke tape noe mer poeng herfra. 

– Hvor stor risiko er du villig til å ta i løpene fremover?

– Jeg vil egentlig bare tenke på trening og kvalifisering også ta det derfra. Men jeg føler ikke at det er vits å gjøre noe unødvendig i løpene. Vi har den farten vi har, og den er vanligvis bra, og uansett så er det lite vits i å «rushe» seg oppover i feltet. Vi må få poeng så jeg pusher det jeg kan, men jeg vil ikke krasje i prosessen, sier Hauger.

Fokus på fremtiden

Samtidig som Dennis er i Formel 2-bobla jobbes det med hans fremtid i kulissene. Manager Harald Huysman leder naturlig nok det arbeidet som blant annet har inkludert møter på Le Mans, hvor også Hauger var på plass. 

 – Vi sonderer terrenget i flere retninger, stort mer kan vi ikke si for øyeblikket. Men Dennis Hauger blir definitivt ikke arbeidsledig, forteller Harald Huysman til Parc Fermé.

Hauger forsøker å fokusere på det som skjer her og nå i Formel 2, men han er naturligvis delaktig i prosessen. 

– Jeg prøver å ikke tenke på det for mye, og jeg har fullt fokus på Formel 2 nå. Det er på en måte der hodet mitt ligger, men selvfølgelig må jeg jo være med i diskusjoner om fremtiden min. Så det er jeg jo, og det er viktig å se fremover. Man kan ikke være naiv. Jeg holder fokus på der jeg er nå, men man må også tenke på det som kommer.

Powered by Labrador CMS