Dennis Hauger kunne fredag juble for pole position i Australia.

Dennis Hauger lovpriser teamet etter karrierens første Formel 2-pole

Endelig satt den for Dennis Hauger. Nordmannen var godt fornøyd etter å ha sikret sin første Formel 2-pole i Australia. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Dennis Hauger kjørte fredag morgen norsk tid en glitrende kvalifisering i Australia, og han sikret til slutt pole position.

FORMEL 2: Dennis Hauger kjørte fredag morgen norsk tid en glitrende kvalifisering i Australia, og han sikret til slutt pole position.

Hauger som ikke har vunnet et hovedløp siden Baku 2022 har aldri før tatt pole position i Formel 2, men da det endelig gikk veien til topps i en kvalifisering var det til gjengjeld med god margin. Tross gulflagg og tapt tid i den andre sektoren under det siste forsøket sikret Hauger en suveren bestetid, og på resultatlisten var det over tre tideler ned til nestemann. 

– Jeg er så klart veldig glad for å få en pole, det har vært for lenge nå. Det var en god følelse, forteller Dennis Hauger på pressekonferansen etter kvalifiseringen. 

Har farten inne

MP Motorsport ser ut til å ha kenkt koden med den nye Formel 2-bilen.

Kvalifiseringen var tidvis kaotisk med to rødflagg i tillegg til at det siste forsøket som nevnt ble påvirket av et gult flagg. I tillegg var det en utfordring å få opp temperaturen på dekkene under ut-rundene. 

– Det var en hektisk siste runde der, og jeg måtte virkelig jobbe for å få temperatur i dekkene på den utrunden. Jeg føler vi fikk maksimert det veldig bra og til syvende og sist satt sammen en veldig god runde som ga oss pole position, uttaler Hauger til norsk presse.

Tidligere samme dag var han også raskest på trening. Hauger kommer fra en sterk helg i Saudi-Arabia som resulterte i sprintseier og tredjeplass i hovedløpet, og nå er utgangspunktet ypperlig for å sikre en best mulig poengfangst i Melbourne. 

Aurskog-gutten starter lørdagens sprintløp som ruller i gang norsk tid fra tiende startposisjon, og naturlig nok søndagens hovedløp som starter norsk tid som nummer en. 

– Forhåpentligvis kan vi fortsette med det vi er i gang. I morgen fra P10 må jeg bare prøve å ta noen posisjoner og ta noen poeng, det er ikke det enkleste å kjøre forbi her. I hovedløpet kan alt skje, vi må bare holde det ryddig og ha en god start. Vi har farten denne helgen så vi må bare holde det ryddige og fortsette med det vi gjør, fortalte Hauger under pressekonferansen. 

Konkurrenter langt bak

Dennis Hauger sikret et best mulig utgangspunkt i fredagens kvalifisering.

Dennis Hauger kjørte for første gang på gatebanen i Melbourne i fjor og imponerte også den gangen. Da ble det seier i sprintløpet, mens en potensiell pallplass i hovedløpet ble spolert av en overivrig Victor Martins. Nevnte Martins snurret forøvrig ut av kvalifiseringen for egen maskin, og franskmannen som fortsatt har til gode å plukke årets første poeng starter følgelig langt bak nordmannen denne gangen. 

Oliver Bearman sikret kun en 16. plass i sitt Formel 2-comeback etter Formel 1-innhoppet i Jeddah, og det blir dermed et stykke frem til sesongens første poeng også for han. Mesterskapsleder Zane Maloney ble nummer fem i kvalifiseringen, mens tredjemann Enzo Fittipaldi kun ble nummer 18. Hauger selv har allerede avansert til andreplass med to poeng for pole position. 

– Vi er i en god rytme. Vi fant ut av ting i Jeddah som vi har fortsatt å bygge videre på. Samlet sett er det mange runde igjen og ulike typer baner. Alle finner fortsatt ut av den nye bilen så det er for tidlig å fokusere for mye på mesterskapet, men jeg er veldig glad for at vi gjør jobben og jeg er fornøyd med teamet og måten vi jobber opp mot løpshelgene nå. Det virker som at vi virkelig har funnet noe vi kan bygge på. Samlet sett er jeg bare glad for at vi har progresjonen vi trenger og det er så klart en selvtillitsboost men det er fortsatt en lang vei å gå, forteller Hauger.

Powered by Labrador CMS