En god start fra Dennis Olsen bidro til å sikre en pallplass i søndagens løp.

Dennis Olsen på pallen i Barcelona

Søndag kunne Dennis Olsen juble for pallplass i hans siste løp for sesongen i GT World Challenge.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Dennis Olsen er å se i en rekke mesterskap verden over med Porsche som det naturlige likhetstrekket. Ved siden av DTM har Olsen i år blant annet kjørt langdistanse-cupen i GT World Challenge som denne helgen rundet av sesongen i Barcelona.

Olsen som kjører for Porsches kundeteam Rutronik Racing startet løpet fra sjette startposisjon, men han avanserte til fjerdeplass allerede på den første runden. Litt senere i løpet falt han ned til femteplass, og det var også den posisjonen han hadde da han gikk inn til teamets første pitstopp og tilhørende førerbytte etter at litt over femti minutter av det tre timers lange løpet var overstått.

Laurin Heinrich tok over bilen etter Olsen, og også han gikk inn til neste pitstopp på femteplass. God timing gjorde dog at Thomas Preining som avsluttet ballet var nummer fire da alle bilene hadde vært inne i pit for andre gang. Nummer fire var han også over mål, men en tidsstraff til ledende Luca Stolz i sin Mercedes gjorde at Olsen og teamkameratene kunne juble for tredjeplass.

Dennis Olsen sørget sammen med teamkameratene i Rutronik Racing Laurin Heinrich og Thomas Preining for palljubel i sesongens siste løp i GT World Challenge.

På de to øverste pallplassene finner vi seks Ferrari-førere, begge drevet av AF Corse-teamet. Robert Shwartzman, Nicklas Nielsen og Alessio Rovera kunne juble for seier fire tideler foran Antonio Fuoco, Daniel Serra og Davide Rigon.

Av andre nordmenn til start ble det 26. plass totalt og 5. plass i bronse-cupen til Marius Nakken mens Anders Buchardt ble nummer 30 totalt og nummer 8 i bronse-cupen. Magnus Gustavsen stilte også til start i sølv- cupen, men det endte med brutt løp for han og MadPanda-teamet denne gangen. For førerne som kjører i sprint-cupen gjenstår en løpshelg av årets sesong i GT World Challenge 14. og 15. oktober på nederlandske Zandvoort. 

Powered by Labrador CMS