Årets Bilsporttalent: Karl Peder Nordstrand.

Karl Peder (16) ble årets Bilsporttalent:

– Det var jævli bra!

Hamar-gutten ble lørdag kveld 300.000 kroner rikere.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Lørdag ble vinneren av «Bilsporttalentet 2023» kåret under årets bilsportgalla, og det var Hamar-gutten Karl Peder Nordstrand som kunne juble høyest. 

BILSPORT: Lørdag ble vinneren av «Bilsporttalentet 2023» kåret under årets bilsportgalla, og det var Hamar-gutten Karl Peder Nordstrand som kunne juble høyest. 

Denne gangen hadde Norges Bilsportforbundet plukket ut de fem finalistene Karl Peder Nordstrand, Isabell Rustad, Emil Sivesind, Jens Hvaal og Oskar Biksrud. Konkurransen foregikk over to dager tidligere i høst på Gardemoen Motorpark og Vålerbanen. Utøverne ble testet i Bilcross, Crosskart, Gokart, Rally-simulator, Racing og en fysisk test. 

Til slutt kom altså juryen bestående av Atle Gulbrandsen, Holm Jacob Matheson, Henning Isdal, Roger Moen og Molly Pettit frem til at det var Karl Peder Nordstrand som var årets vinner. 

Karl Peder Nordstrand i aksjon i det som var det nærmeste han kom hjemmebane i årets konkurranse, nemlig rally-simulator.

– Det var jævli bra! Det trengtes, forteller Karl Peder Nordstrand til Parc Fermé etter å ha fått vite at det er han som er årets Bilsporttalent. 

– Jeg har vært nervøs det siste døgnet og tenkt på det lenge, men jeg vet at jeg gjorde jobben som skulle til og da var det det som var best tydeligvis, fortsatte han.

Nordstrand vinner med det 300.000 kroner, i tillegg til at han er sikret en plass på Team Norway neste sesong. 16-åringen som er en del av EVEN Management var underveis i konkurransen klar på at den premiepotten vil ha stor betydning for hans videre satsing.

– Hva blir det da? Flybillett til Syden? Nei det blir å få kjørt litt mer da. Det trengs sårt og vi må komme med en stor andel av budsjettet selv så det er megaviktig å få med de poengene vi kan, og en stor sum hjelper mega, avsluttet unggutten. 

Siden i fjor høst har Karl Peder Nordstrand stått i spissen for en heftig Rally2-satsing i Latvia, og han kan til tross for sin unge alder vise til en rekke imponerende resultater. Hva unggutten skal gjøre neste sesong er foreløpig ikke annonsert. 

Powered by Labrador CMS