Er betaling av enkeltartikler kommet for å bli? Det er i alle fall ikke lenger opp til Parc Fermé

Vi mener å ha satt en ny standard for brukerbetaling. Spørsmålet er om det er nok til at resten av norsk mediebrannsje vil følge etter.

Publisert

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Vel, som grunnlegger, daglig leder og redaktør av dette nisjenettstedet, har jeg i alle fall lagt ned enormt med tid og ressurser til å finne ut av dette med brukerbetaling. Og per i dag er det vel få, om noen, som benytter seg av den betalingsformen som vi har satt igang her. Nemlig at man ved enkel applikasjonsbasert betaling, så er det altså fullt mulig å kjøpe tilgang til en enkelt artikkel for en rimelig penge (ni kroner) uten at man skal prakke leseren på et mer kostbart abonnement. En lojal leser vil uansett abonnere da dette lønner seg i lengden. Og tiden det tar fra å klikke til å betale går raskere enn man ellers er vant til.

Så, hvordan er fasiten etter fire måneder? Joda, jeg må si meg fornøyd, subjektivt sett. Jeg hadde ingen preferanser for hvilke forventinger jeg burde ha, og vet således ikke om jeg har opplevd en omsetning som er bedre eller dårligere enn hva jeg kunne forvente. Salg av enkeltartikler går jevnt hver eneste dag. Noen artikler «eksploderer» i enkeltsalg, men jeg har ikke blitt klok på hva som utløser dette, egentlig. Men jeg ser at enkeltsalg også vil trigge til kjøp av abonnement, ettersom det naturlig nok er like enkelt å betale for abonnementet også. Samtidig har jeg sett, hørt og skjønt at mediebransjen er avventende, for ikke å si fortsatt svært skeptiske, til salg av enkeltartikler. Så hvorfor er vi så å si alene om dette?

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS