F1: Nesten 20 års Formel 1-historie er snart over - Kimi Räikkönen gir seg etter årets sesong

Publisert
Kimi Räikkönen. (Foto: Florent Gooden / DPPI / Alfa Romeo)
Kimi Räikkönen. (Foto: Florent Gooden / DPPI / Alfa Romeo)

FORMEL 1: Siden han gikk fra toppteamet Ferrari til bunnlaget Alfa Romeo etter 2018-sesongen, så har det vært et tidsspørsmål om når Kimi Räikkönen bestemmer seg for at nok er nok i Formel 1. Den meldingen kunngjorde han på sin egen Instagram-konto onsdag kveld. Med unntak av sabbatsårene 2010 og 2011 har den sindige finnen vært et fast innslag på føreroppstillingen i Formel 1 helt tilbake til 2001.

Men nå har 42-åringen bestemt seg for å legge inn årene etter finaleløpet i Abu Dhabi i desember. Og denne avgjørelsen har han allerede vært trygg på en god stund, selv om offentligheten ikke har fått vite noe før denne onsdagen.

– Det var det. Dette blir min siste sesong i Formel 1. Det er en avgjørelse jeg tok sist vinter. Det var ingen enkel avgjørelse, men etter denne sesongen er det på tide å gjøre noe nytt. Selv om sesongen fortsatt pågår, så vil jeg takke familien, alle teamene, alle som har vært involvert i min karriere og spesielt til alle dere fantastiske tilhengere som har heiet på meg hele veien. Nå blir det slutt på Formel 1, men for meg er det mye mer her i livet jeg ønsker å oppleve og nyte. Vi sees etterhvert etter alt dette, skriver Kimi på sin Instagram.

Per i dag er topper han statistikken klart over flest Grand Prix-starter med totalt 342 av dem. Med mindre noe uforutsett skulle skje, så vil Räikkönen runde 352 løp til start i en Formel 1-bil når sesongen er over. Han tok én VM-tittel, i 2007, og er den siste verdensmesteren for Ferrari. 21 seiere og 103 pallplasser er en annen fasit ved ham, der hans siste seier kom i USAs Grand Prix i 2018.

Räikkönen debuterte for Sauber, som nå er Alfa Romeo, i 2001. Siden gikk han til McLaren før det ble Ferrari i to perioder, først til og med 2009 og deretter fra 2014, med en kort epoke for Lotus i mellomtiden etter comebacket han gjorde i 2012.

Gikk du glipp av vårt eksklusive intervju med Kimi Räikkönen tidligere i år? Sjekk ut hele videoen med intervjuet vårt her. Saken krever abonnement, men bruk rabattkoden «kimi21» og få prisavslag tilsvarende én måned gratis.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen)

Powered by Labrador CMS