Fredric ødela finalesjansen for begge semifinalister: – Jeg har ikke lyst til være han fyren

Det var en knust Fredric Aasbø som raskt skjønte han selv hadde ansvaret for at semifinalen endte mislykket i sesongåpningen i Long Beach.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Førerne i Formula Drift settes alltid på prøve når sesongstarten skjer i legendariske Long Beach, hvor drifterne tar for seg den siste sløyfa på IndyCar-banen som brukes om én uke.

Både Aasbø og landsmann Simen Olsen omtaler denne banen som en av de mest teknisk krevende og forøvrig skumleste banene på kalenderen, og det var nettopp den tekniske finessen ved banen som skulle spille Aasbø et puss i «Top 4», eller semifinalen som det i praksis er.

Den regjerende Formula Drift-mesteren fikk forøvrig en interessant start på sluttspillet der han møtte nettopp Olsen allerede i 16-delsfinalen, eller «Top 32» som de kaller det. Med norske øyne en svært spennende og interessant duell, hvor Olsen også leverte sakene sine i bra i det som var starten på hans andre sesong i toppklassen.

Hektet i erkerivalen

Men etter begge turene var dommerne klare i sin sak at det var Aasbø som skulle videre, mens utslaget betød at Olsen ble plassert på en 26. plass i den første runden.

Aasbø kom seg videre greit gjennom sluttspillet, men dramatikken skulle virkelig skje i semifinalen mot Matt Field, fjorårets erkerival i kampen om gullet. Field var første man til å kjøre lederrunden, såkalt «lead», med Aasbø i «chase»-posisjon. Men det skulle gå galt i den første tekniske svingen.

Field satte opp en forrykende fart, noe Aasbø ikke ville slippe taket på. Men i overgangen til den neste lange venstresvingen slapp ikke Aasbø seg nok tilbake, hvilket gjorde at Field hektet i frontfangeren til Aasbø. Field mistet kontrollen og endte opp i en 360-priuette inn i murveggen og skadet bilen på alle hjørner.

Aasbø stoppet ferden umiddelbart der Field ble stående, framfor å fullføre runden, og Aasbø forstod raskt at det var han som hadde ansvaret for utfallet i semifinalen.

– Jeg ble for grådig. Jeg blokkerte ham i å gjøre overgangen, så han traff veggen. Jeg vil ikke være han fyren. Dette suger skikkelig, sa en tilnærmet knust og nedbrutt Aasbø like etterpå (se video under).

Publikum applauderte beklagelsen

Aasbø og Field var som sagt erkerivaler i fjor, og denne semifinalen ble en duell publikum virkelig så fram til å følge med på. Hvem av de som skulle stikke av med finaleplassen syntes helt åpent, men det ble med bare den ene svingen, framfor to rene dueller.

– Jeg føler jeg har tatt fra publikum en god kamp her. Det gikk en kule varmt der og da. Jeg ville ikke at han skulle stikke, jeg ville holde meg så nære som mulig. Men jeg ble for grådig. Dette er noe jeg vil avvenne meg og bli bedre på. Jeg ødela dagen hans, så jeg er virkelig lei meg overfor han og teamet, sa Aasbø videre, til stor applaus fra publikum for måten han beklaget seg på.

Ettersom drifting er en utelukkende dømt sport, framfor en objektiv stoppeklokke, så lå utfallet enkelt i dommernes hender, ettersom det var Aasbø som chase-fører som spolerte omgangen. Field ble dømt videre til finalen, men fikk ikke reparert bilen. Aasbøs teamkamerat Ryan Tuerck kunne kjøre oppvisning og innkassere seieren, mens Field da fikk andreplassen tildelt.

Aasbø ble plassert på en fjerdeplass i runden.

Amerikanske Field var dog ikke veldig fornøyd med Aasbøs opptreden, til tross for at han la seg paddeflat. På Instagram delte han en video av sammenstøtet, uten noen annen tekst en «Thanks Freddie».

Powered by Labrador CMS