Josef Newgarden tar sin andre strake seier på Texas Motor Speedway etter en thriller-avslutning.

Grosjean-smell avgjorde «westernduell»

IndyCar-løpet på Texas Motor Speedway var nettopp det - helt «Texas». Og i de siste neglebitene minuttene var det Josef Newgarden som dro det lengste strådet.

Publisert

INDYCAR: Det som startet som et ellers rolig løp møtte strak kontrast etter et gulflagg forårsaket av McLarens Felix Rosenqvist. Før det hadde duellen utelukkende stått mellom hans lagkamerat Pato O'Ward og Josef Newgarden.

Da løpet kom i gang etter at svenskens bil var berget var to blitt til åtte i motorsportens adapsjon av «The Hateful Eight». Banen tillot også for bruken av flere spor som ga neglebitende forbikjøringsforsøk på både inn og utside - noe O'Ward tok fult utnytte av.

Etter to gulflagg som følge av krasj var det duket for sluttduellen med bare 12 runder igjen. I toppen var det O'Ward, fulgt av Alex Palou og regjerende løpsvinner Newgarden som kjempet i toppen. Men bak kom også David Malukas og Romain Grosjean.

Kampen om førsteplassen gjorde at feltet fikk en trekkspilleffekt, men det fantes ikke noe plass for de på tredjeplass og nedover. Toppsporet var nærmest juridisk eid av O'Ward.

Newgarden, O'Ward, Palou, O'Ward igjen - slik gikk kampen om førsteplassen med to runder igjen. Så blir Grosjean overivrig i kampen om fjerdeplassen mot Malukas. Franskmannen bommet på svingen og kjørte i det skitne sporet. Han snurret inn i ytterveggen og trigget gulflagget som til slutt ga Newgarden seieren.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS