Nico Hulkenberg i aksjon på Circuit of the Americas.

Haas ber om ny gjennomgang av track limits

Haas har bedt FIA ta en ekstra kikk på håndteringen av track limits i Austin.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Track limits og ikke minst håndhevelsen av brudd på track limits diskuteres stadig i Formel 1-paddocken. Nå har Haas bidratt til ytterligere diskusjon ved å sende inn en begjæring til FIA om rett til vurdering av påståtte brudd på track limits under USA Grand Prix.

Noen av beskyldningene som har kommet etter løpet i Austin er at flere førere skal ha tatt seg friheter og kjørt utenfor banegrensene på områder av banen som ikke var like hardt overvåket av dommerne som de mest utsatte svingene. 

Dommerne har på sin side begrunnet tilfellene med at de ikke hadde tilstrekkelig overvåkning i de aktuelle svingene, blant annet i sving seks, og de kunne dermed ikke iverksette tiltak og gi ut straffer. 

Den forklaringen er ikke Haas fornøyd med, og de har derfor sendt inn en formell forespørsel om at saken skal vurderes videre. Tyske Auto Motor Und Sport melder at teamet har lagt ved detaljerte bilder som skal vise regelbruddene. Noen av førerne som visst nok skal være omtalt er Sergio Perez, Alexander Albon, Logan Sargeant og Lance Stroll. Eventuelle staffer kan sende Haas-førerne oppover resultatlisten og påvirke konstruktørmesterskapet.

Det rapporteres om at et måte vil finne sted neste uke for å vurdere saken. Der vil det i første omgang avgjøres om Haas har levert en tilstrekkelig mengde med nye bevis til å oppfylle kravene for at det skal gjøres en ny vurdering av saken. Dermed vil det vøre avgjørende om FIA regner inboard-bildene som et nytt bevis eller ikke. 

Powered by Labrador CMS