Toyota-trioen Sebastian Buemi, Brendon Hartley og Rio Hirakawa feirer seieren i Langdistanse-VM etter triumfen under 8-timersløpet i Bahrain, og sikret med det mesterskapstittelen foran lagkameratene.

Langdistanse-VM:

Toyota ble verdensmestere mens damene ble historiske

Årets verdensmestere er kåret i toppklassen, mens LMP2- og GTE-klassen vinket adjø til Langdistanse-VM.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Lørdag ble årets sesong i Langdistanse-VM avsluttet med 8-timersløpet i Bahrain. Før helgen var det allerede klart at det var Toyota som igjen ville vinne mesterskapet, men det var ikke avgjort hvilken førertrio som kunne juble høyest.

I fredagens kvalifisering sikret Brendon Hartley pole position, noe han fikk et ekstra poeng for. Det gjorde at han sammen med Sebastian Buemi og Rio Hirakawa kun trengte å fullføre løpet blant de tre fremste for å vinne mesterskapet. Det klarte de uten problemer med seier i Bahrain. 

Dobbelt Toyota

Både i mesterskapet og i selve løpet ble det dobbelt Toyota med Brendon Hartley, Sebastian Buemi og Ryo Hirakawa foran kollegene Kamui Kobayashi, Mike Conway og Jose Maria Lopez. 

Ferraris bil nummer 50 med Antonio Fuoco, Miguel Molona og Nicklas Nielsen tok tredjeplassen både i løpet og i mesterskapet, mens bil nummer 51 med Alessandro Pier Guidi, Antonio Giovinazzi og James Calado ble nummer fire i mesterskapet. De kan i det minste trøste seg med at det var de som vant sesongens store høydepunkt Le Mans. 

I konstruktørmesterskapet vant naturligvis Toyota foran Ferrari, mens Porsche tok tredjeplassen. Neste sesong vil flere fabrikker komme inn i toppklassen til det mange tror kan bli nye høyder og milepæler for mesterskapet som naturligvis først og fremst kjennetegnes av 24-timersløpet på Le Mans.

Siste dans for LMP2 og GTE

LMP2-klassen hadde sitt siste hurra denne lørdagen ettersom klassen utgår etter årets sesong, sett bort fra 24-timersløpet på Le Mans hvor de fortsatt vil være å se. Her ble det dobbeltseier til WRT-teamet mens Jota tok den siste pallplassen. 

I sammendraget ble det også WRT-jubel med gull til Robert Kubica, Louis Deletraz og Rui Andrase. Kubica skal forøvrig teste for Porsche Jota-teamet med tanke på et sete i Hypercar-klassen neste sesong.

I GTE-klassen var det også adjø. Denne klassen vil neste sesong bli til en GT3-klasse, og i det som altså var det aller siste løpet i klassen ble det seier til Iron Dames-teamet som består av kun kvinner i alle roller både i bilen og i garasjen, hvor det var danske Michelle Gatting som fikk æren av å ta bilen først over mål. Aldri før har et rent kvinneteam tatt en klasseseier i et VM-løp. De to siste pallplassene gikk til Aston Martin-biler ved Dstation Racing og Northwest AMR.

Powered by Labrador CMS