Simen Engsvik fortsetter å sanke NM-gull i rallycross, og har akkurat fått smaken på hva som venter dersom han en dag tar steget oppover i gradene.

Hattrick i Rallycross-NM – da belønnet Simen seg selv med en test i Supercar

Den nybakte norgesmesteren drømmer om et opprykk til eliten, men klarer ikke helt se for seg når det kan realiseres.

Publisert

RALLYCROSS: – Jeg har alltid hatt lyst til å prøve en sånn en. Det er jo noe av det grommeste, som dem sier.

Simen Engsvik testet Supercar-bilen til Peter Hedström. Eksakt samme karosseri som hans egen Supernasjonal-bil, men det var også eneste likheten han opplevde. Naturlig nok.

RALLYCROSS: – Jeg har alltid hatt lyst til å prøve en sånn en. Det er jo noe av det grommeste, som dem sier.

Det sier Simen Engsvik til Parc Fermé. Norgesmester for andre året på rad i Supernasjonal klasse 4, og tredje året på rad om vi inkluderer klasse 3-gullet fra 2021.

Og vi tar et lite tilbakeblikk på NM-finalen for snart to uker siden, før vi går videre til Supercar-testen i Höljes. For Engsvik hadde i utgangspunktet grei margin til Emil Sivesind om å sikre gullet, såfremt han ikke tabbet seg ut eller hadde uflaks. Havnet de i samme finale, så var det relativt sikkert.

Ett av sine dårligste løp

Men Engsvik leverte en av sine svakere innsatser på svært, svært lenge. Aldri var han i nærheten av å plassere seg i en A-finale, og da gjorde han veien til gull vanskeligere for seg selv. Sivesind sikret seg nemlig en trygg plass i A-finalen, mens Engsvik måtte inn via B-finale.

– Jeg har kjørt mye dårlige løp før, men det er mange år siden jeg har hatt et jevnt over så dårlig løp.

– Var det nerver?

– Jeg trodde ikke det. Men det var jo det når jeg ser på kjøringa i ettertid. En ting er at man har en dårlig tid innimellom. Men fire dårlige tider, og to dårlige tider på treninga... Jeg fikk ikke flyt. Fikk ingenting til å stemme, sier 26-åringen.

Fra bakerste ledd hadde Simen Engsvik en knallstart på A-finalen, etter å ha kjørt seg opp fra tet. På én sving var han i tet, og herifra og ut trengte han ikke se seg bakover.

Han følte egentlig at NM-gullet var kjørt, men skjerpet seg, fikk god støtte fra sine egne og gjorde noen småjusteringer på bilen før finalene. Han måtte altså opp fra B-finale og sørge for at det ikke ble for mange plasseringer mellom ham og Sivesind.

Lang historie kort; Engsvik tok seg opp til A-finale, hadde en kanonstart fra bakre rekke og tok tok ledelsen umiddelbart, og herifra og inn så han seg ikke tilbake.

– En ting er at det er moro å vinne løp, men er jo ikke det man kjører for siste løpet. Så i finalen var det bare å slippe seg ut og reise, og da jeg tok teten med en gang kunne jeg bare tenke på å kjøre sjøl, sier den triple norgesmesteren.

Simen Engsvik dusjes ned av sambygdingen Jørgen Syversen under premeutdelingen etter NM-finalen på Finnskogbanen.

Reiste til Höljes

Han belønnet altså seg selv med en test i en Supercar, sammen med Peter Hedström. Turen gikk til klassiske Höljes, og Engsvik fikk en mangeårig guttedrøm oppfylt. Uten at det forelå noe veldig spesifikt bak denne testen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å prøve en sånn en. Det er jo noe av det grommeste, som man sier. Så vi dro til Höljes, man må jo ta det grommeste av bane når man får kjøre en så grom bil, ler Simen.

Og om det stod til forventningene?

– Det er denne akselerasjonen, da! Hvor mye du kan gå på svinger og alt dette. Så det var det jeg håpet på. Det gikk egentlig enda bedre enn man trodde også, når du sitter der og kjenner at det drar på. At du trekkes inn i stolen. Jeg har jo alltid tenkt at det går fort i en klasse 4-bil, men når du sitter i en slik en så merker du virkelig hvor mye man kan dra på, sier Engsvik.

Avviser NM-forsøk

Det blir uansett ikke noe Supercar neste år. Dette var kun for å få smaken på hva som er toppen innenfor hans bilsportgren. Kostnaden blir for høyt, men drømmen lever fortsatt i beste velgående.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg gjør neste år. I Supercar, så er jo kostnaden for ett løp det samme som en hel sesong i Supernasjonal. I alle fall om man skal leie seg inn. Det er ikke et budsjett jeg har. Det kreves så mye penger. Men kanskje jeg kan få kjørt et løp en gang, uten at jeg vet når.

– Eller prøve seg på den ene NM-runden som Supercar har?

– Haha, nei. Skal jeg først leie en slik bil, så må det bli i en EM-runde i Höljes eller noe sånt, konstaterer han.

Powered by Labrador CMS