Jens Hvaal.

Jens trekker seg helt ut av Rallycross-EM

Teamet trekker seg i protest etter handikap-konflikten med FIA. Teamkompis Jens Hvaal støtter avgjørelsen fullt ut, og vil ikke se seg om etter andre løsninger i europamesterskapet.

Publisert

RALLYCROSS: Etter at FIAs seksjon som jobber med funksjonshemning og tilrettelegging har gitt avslag på Mats Öhmans spesialtilpasninger i sin Audi S1 i Rallycross-EM, så har reaksjonene kommet.

RALLYCROSS: Etter at FIAs seksjon som jobber med funksjonshemning og tilrettelegging har gitt avslag på Mats Öhmans spesialtilpasninger i sin Audi S1 i Rallycross-EM, så har reaksjonene kommet.

Mer eller mindre utelukkende sympati og medfølelse for Öhman, som er blitt en stor profil i rallycrossen som følge av hans deltakelse til tross for sitt sterke handikap, men også rettes det svært kritiske røster mot FIA og seksjonen som jobber spesielt med disse områdene.

Selv har ikke FIA besvart Parc Fermés henvendelse for å få en kommentar til kritikken som hagler, samt en teknisk forklaring fra deres ståsted på hvorfor JC Raceteknik må bygge om bilen til Öhman - som senest forrige uke ble kjørt under RallyX-runden i Älvsbyn - samtidig som teamsjef Joel Christoffersson har beskrevet fra sitt ståsted hvilke pålegg de har fått.

Mats Öhman, her med Jens' pappa Even til venstre, ved løpsbilen som Jens Hvaal har kjørt i RallyX denne sesongen.

Hyller Öhman

Kjernen til problemet er at JC Raceteknik er uenige i tilpasningene, fordi de mener bilens sikkerhet svekkes overfor Öhman.

Naturlig nok får også 59-åringen mest oppmerksomhet tilknyttet denne saken, men en som blir med i dragsuget av JC Racetekniks boikott er norske Jens Hvaal. Etter planen skulle han kjøre full EM-sesongen sammen med Öhman og det svenske teamet. Om JC Racetekniks boikott består ut sesongen eller hva som skjer dersom de kommer til enighet med FIA er ikke sikkert foreløpig.

– Jeg støtter fult ut teamets avgjørelse om å trekke teamet. Mats er en legende og et stort forbilde. Det han klarer å få til står det uendelig respekt av. Det er verdens hyggeligste mann og en fantastisk god sjåfør. Selv om jeg gledet meg veldig til Höljes, så var det ikke en vanskelig avgjørelse å støtte Mats, sier Jens Hvaal til Parc Fermé.

Jens Hvaal, i aksjon fra RallyX tidligere i år.

Dårlig opplevelse fra i fjor

Uavhengig av hva som skjer framover, så har Hvaal mistet lysten om å konkurrere i Rallycross-EM, selv om årets sesong skulle være steget opp til toppklassen. 

En av årsakene fra larvikingens side er også bakteppet fra EM-finalen i fjor, der han ble diskvalifisert fra det som skulle være hans første løpsseier i EM og følgelig en bronsdemedalje i EM - med omstendigheter han har opplevd som svært urettferdige.

Han signaliserte tidlig at å fortsette i RX3-klassen var uaktuelt, selv om han utvilsomt hadde vært som en mesterskapskandidat å regne basert på progresjonen i klassen. Men nå hopper han også like gjerne av toppklassen, i alle fall i europamesterskapet.

Samtidig kjemper han om medalje i den gjeveste klassen i Crosskart-NM, som han i stedet ønsker å fullføre sesongen i. Der tok han senest sist helg en oppsiktsvekkende finaleseier etter å ha kjørt seg opp fra D-finale. Utover dette kjører han også i RallyX med JC Raceteknik.

– EM blir det uansett ikke. Det har vært for mye surr fra FIA. I crosskart skal jeg i hvert fall kjøre alle løpene, så får vi eventuelt se om det blir å gå andre veier, konstaterer 19-åringen.

Powered by Labrador CMS