Elfyn Evans.
Elfyn Evans.

Rally Sentral-Europa, lørdag:

Krasjet inn i en låve – nå kan VM-tittelen være avgjort

Bråstopp for Elfyn Evans. Sjansene hans til å ta en VM-tittel kunne ikke hengt i en tynnere tråd.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: På SS10 skjedde helgas største dramatiske hendelse rent mesterskapsmessig, foruten alle hendelsene på fredag - inkludert Esapekka Lappis kraftige krasj. Men Elfyn Evanss avkjøring på SS11 kan avgjøre hele verdensmesterskapet.

RALLY: På SS10 skjedde helgas største dramatiske hendelse rent mesterskapsmessig, foruten alle hendelsene på fredag - inkludert Esapekka Lappis kraftige krasj. Men Elfyn Evanss avkjøring på SS11 kan avgjøre hele verdensmesterskapet.

Waliseren lå på en relativt trygg og romslig pallplass da han mistet kontrollen på det atter en gang våte og uforutsigbare underlaget, der han i relativt moderat hastighet krasjet inn i et låveliknende bygning i en liten landsby.

Sakket farten

Smellen var nok til å felle Evans og kartleser Scott Martin, og mesterskapsrival Kalle Rovanperä rakk å få på øret før start at teamkameraten hans ahdde stoppet.

Den regjerende verdensmesteren responderte med å sakke farten kraftig gjennom en 11,88 kilometer lange etappen, og med det overlot han ledelsen til Hyundai-fører Thierry Neuville.

– Jeg visste at Elfyn hadde dratt av, så hvorfor skulle jeg risikere noe mer. Utrolig synd for Elyn og Scott, og jeg håper de er OK. De har gitt oss kamp og det ville vært vanskelig for oss å holde farten oppe. Å være siste bil ut på veien denne formiddagen har vært krevende. Nå er målet annerledes, så vi må bare fullføre. Vi hadde vårt «tilbud» på den forrige etappen, men vi fikk tatt oss sammen, så vi får prøve å komme til mål, sa Rovanperä etter mål på SS11.

Tre poeng avgjør

Matematikken er enkel; før denne helgen var Elfyn Evans 31 poeng bak Rovanperä i sammendraget, og vil ikke kunne ta ordinære poeng blant de ti beste denne helgen nå som han er ferdigkjørt for dagen.

Så lenge Evans får restartet løpet før søndagens etapper, så kan han fortsatt ta fem Power Stage-poeng, og således holde liv i gullhåpet ettersom man kan ta inntil 30 poeng totalt i ett løp. Det forutsetter at Rovanperä ikke tar mer enn tre poeng denne helgen, da han vil gå foran med flere enkeltseire dersom de skulle havne poenglikt etter Rally Japan.

Andreas Mikkelsen fikk løpet sitt ødelagt med en avkjøring i går, men slapp å bryte løpet og fortsetter som vanlig lørdag. Men han rundet av formiddagspasset med en snurring.

– Det var litt gjørme som dekket veien, så vi mistet grepet. Mulig jeg kunne reddet den inn, men jeg bremset i stedet for å være sikker. Ellers er det bare å kjøre fram til Power Stage. Men likevel skjer disse tingene selv om farten ikke er veldig høy. Denne etappen i mørket etterpå blir krevende, sa Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS