Johan Kristofferson leder an felter, her med Ole Christian Veiby på tredjeplass.

Rallycross-VM:

Krevende helg for Veiby

Ole Christian Veiby har slitt med bilen under helgens to VM-runder.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Denne helgen returnerte Rallycross.VMs toppklasse til banen på ukonvensjonelt vis. Grunnet storbrannen på Lydden Hill i sommer har tre runder blitt avlyst for VM-førerne, og for at ikke sesongen skulle bli mer amputert enn nødvendig kjøres sesongens siste løpshelger i Sør Afrika og Kina med bilene som vanligvis brukes i supportklassen RX2E. 

I Cape Town har det denne helgen blitt kjørt en dobbeltheader med en runde på lørdag og en runde på søndag, og dette har altså vært de første VM-rundene for toppklassen siden de var i aksjon på svenske Höljes i starten av Juli.

Under helgens første runde som ble kjørt på lørdag vant Veiby sin semifinale og startet følgelig finalen fra første rad ved siden av teamkamerat Johan Kristofferson. En stund så det bra ut, men så stoppet rett og slett bilen. Dermed ble det sisteplass i finalen for Veiby.

Søndag var det duket for nye muligheter, men igjen slet Veiby med bilen. I de innledende heatene fortsatte problemene, og bilen stoppet nok en gang i det andre kvalifiseringsheatet. I semifinalen så problemene ut til å være historie, men så ble det nok en gang stopp og følgelig ingen finaleplass. Dog så det tilsynelatende ut til å være et ødelagt hjuloppheng som hadde skylden denne gangen. 

Veibys teamkamerat Johan Kristofferson vant lørdagens løp, men søndag stoppet Timo Scneider svenskens imponerende seiersrekke. Rallycross-VM har en løpshelg igjen i Shanghai, også da med RX2E-bilene. Den siste runden kjøres 11. og 12. November.

Powered by Labrador CMS