Lando Norris har grunn til å smile etter lørdagens sprintkvalifsering.

Lando Norris sikret sprint-pole

Max Verstappen må passere Lando Norris om han skal vinne lørdagens sprintløp.

Publisert

FORMEL 1: Denne helgen kjøres årets siste sprintløp i Formel 1. Det innebærer at kvalifiseringen til søndagens Sao Paulo Grand Prix ble kjørt allerede fredag kveld, mens det lørdag ettermiddag var duket for en egen sprintkvalifisering som setter griden for sprintløpet som kjøres lørdag kveld. 

Den kvalifiseringen kjøres med samme format som vanlig sett bort fra at tiden i de tre passene er redusert til henholdsvis 12, 10 og 8 minutter, samt at førerne er tvunget til å kjøre med medium-dekkene i de to første passene før de må avslutte med de mykeste dekkene. 

Sprintkvalifsering, Sao Paulo

 1. Lando Norris, McLaren
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Sergio Perez, Red Bull
 4. George Russell, Mercedes
 5. Lewis Hamilton, Mercedes
 6. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 7. Charles Leclerc, Ferrari
 8. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
 9. Carlos Sainz, Ferrari
 10. Oscar Piastri, McLaren
 11. Kevin Magnussen, Haas
 12. Nico Hulkenberg, Haas
 13. Pierre Gasly, Alpine
 14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 15. Fernando Alonso, Aston Martin
 16. Esteban Ocon, Alpine
 17. Lance Stroll, Aston Martin
 18. Zhou Gunayu, Alfa Romeo
 19. Alexander Albon, Williams
 20. Logan Sargeant, Williams

Norris på topp

Formatet gjør at det i praksis kun er tid til å gjøre et enkelt forsøk i det siste kvalifseringspasset, og da det gjaldt som mest var det McLarens Lando Norris som var raskest av alle. Briten starter foran Max Verstappen og Sergio Perez. 

– Jeg er litt overrasket men det er en god overraskelse. Jeg føler vi gjlr opp litt for gårsdagen og det er min første pole på en stund så det er fint, sa briten etter å ha sikret sprintpole i Brasil.

Et par plasser lenger bak ble det en opptur for AlphaTauri-førerne Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo som begge ble slått ut i Q3 i fredagens ordinære kvalifsering. Tsunoda starter som nummer seks, mens Ricciardo starter som nummer åtte. Oscar Piastri fikk det ikke til å stemme like godt som sin teamkamerat i McLaren, og han starter derfor fra tiende startposisjon.

Ocon krasjet ut

Mot slutten av det første kvalifiseringspasset, SQ1, kolliderte Esteban Ocon med Fernando Alonso. Det gjorde at Ocon havnet i barrieren og endte som nummer 16, mens Alonso som fikk skader på bilen ikke fikk kjørt i SQ2 og dermed starter sprintløpet som nummer 15. 

I tillegg ble det skjebnesvangert for blant annet Lance Stroll som ikke fikk fullført sitt siste forsøk da rødflagget måtte ut som følge av Ocon-krasjen. Han starter sprintløpet fra 17. startposisjon, og det ble i det hele tatt en nedtur for Aston Martin som i søndagens Grand Prix-løp vil låse av den andre raden på griden.

Lørdagens sprintløp starter 19:30 norsk tid, og det deles ut 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1 poeng til de åtte fremste førerne. Resultatet påvirker ikke søndagens Grand Prix-løp på noen måte, med mindre en fører skulle dra med seg en straff.

Powered by Labrador CMS