Andreas Bakkerud.

Andreas Bakkerud hudflettes av rivalen:

Lei elbilene etter frustrerende helg – og nå har han gjort seg upopulær i statene

Svenske Kevin Eriksson hadde ikke akkurat pene ting å si om Andreas Bakkerud denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Helgens to Nitrocross-løp fra Phoenix bød på spenning både på og utenfor banen. I lørdagens løp kjempet Andreas Bakkerud seg i utgangspunktet frem til tredjeplass fra sin syvende startposisjon, men så skulle dommerne ha et ord med i laget. 

RALLYCROSS: Helgens to Nitrocross-løp fra Phoenix bød på spenning både på og utenfor banen. I lørdagens løp kjempet Andreas Bakkerud seg i utgangspunktet frem til tredjeplass fra sin syvende startposisjon, men så skulle dommerne ha et ord med i laget. 

En hendelse der Bakkerud tilsynelatende presset ut Kevin Eriksson førte til en to plassers straff, og ikke minst til høy temperatur blant førerne. 

Krass kritikk fra rivalen

Før det var klart at Bakkerud fikk tildelt en straff ordla Kevin Eriksson seg på følgende måte om sin norske konkurrent i studio etter løpet:

– Det Bakkerud gjør er hundre ganger verre enn en straff. For meg er det noe av det verste jeg har sett på en rallycrossbane, han gjør ingenting annet enn å prøve å få meg av, sa Eriksson på den internasjonale TV-sendingen. 

– Du ser hvor mye senere Bakkerud bremser. Han er ikke i nærheten av å klare svingen. Ikke i nærheten. Det er en grunn til at han ikke blir respektert av toppførerene i Europa og toppførerene her. Det er en grunn, fortsatte svensken. 

Etter å ha kritisert Bakkeruds oppførsel på banen fortsatte han med å anklage nordmannen for måten han oppfører seg av banen og bak kulissene. 

– Bak kullissene i dag har han oppført seg som han gjør hele tiden. Han tuller med alle og griner over det ene og det andre. Han manner seg aldri opp og sier ting selv, han griner bare bak kulissene hele tiden, sa Eriksson.

Parc Fermé har forøvrig ikke lykkes å få respons fra bergenseren etter løpshelgen i USA.

Negativ til elbilene

Andreas Bakkerud leder an et av heatene med Eriksson jagende bak med sitt signalgule livery.

Før det ble klart at Bakkerud fikk en straff var han likevel skuffet. I studio hvor Pastrana, McConnell og Bakkerud var innom for å diskutere løpet ble det påpekt at nordmannen var uvanlig stille.

– Det er bare... jeg savner fossilbilene. Det er kjedelige elbiler, de er kjedelige å kjøre, sa Bakkerud. 

– Jeg mener det gjør bare alt morsommere og disse elbilene er litt av noen våpen, men jeg liker det bare ikke, fortsatte han. 

Nordmannen uttrykte så bekymring over at resultatene han leverer ikke gir han gode kort på hånden i forhandlinger som venter. 

– Jeg prøver og jeg hadde den raskeste rundetiden av alle, men det er så vanskelig å forutse alt der ute. Jeg burde være glad for tredjeplassen, men jeg er fortsatt lei meg for at jeg ikke kan vinne. Det er en forhandlingssesong og jeg vil legge noen gode resultater på bordet, men akkurat nå er jeg bare i bakre del, fortalte en frustrert Bakkerud. 

Litt senere i samtalen modererer Bakkerud seg noe.

– Jeg vil si at jeg beklager, fordi det jeg sa tidligere var i øyeblikkets hete. Jeg ga litt dritt der men samtidig er det mye som foregår og når alt kommer til alt vil jeg bare vinne. Disse gutta er så gode på dette og det krever mye å kjøre her i Phoenix, sa Bakkerud. 

Bakkerud tar med seg en femte- og en sjetteplass fra løpehelgen i Phoenix, og han er nå nummer tre i mesterskapet bak Kevin Eriksson og Robin Larsson. 

Fortsatt gjenstår det fem løp av sesongen - de to neste går av stabelen på Glen Helen Raceway 9. og 10. desember. 

Powered by Labrador CMS