Günther Steiner har fortsatt sitt vante smil inntakt, til tross for at romjulen bød på dårlige nyheter.

Letter på sløret om Haas-exiten for første gang

Günther Steiner benyttet anledningen til å takke da han viste seg offentlig for første gang etter Haas-exiten.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: I 2016 entret Haas og Günther Steiner Formel 1-paddocken som det hittil siste teamet i rekken. Siden den gang har 58-åringen blitt en kultfigur, og for veldig mange er han selve representanten for den omfattende Netflix-suksessen Drive to Survive. 

Men i 2024 blir han ikke å se i samme grad, i alle fall ikke som teamsjef. Lørdag fikk vi et første glimt av han etter at nyheten sprakk under Autosport International i Birmingham, hvor Steiner var invitert som et solid trekkplaster. 

– Kan jeg starte med noe fra min side? Fordi jeg fikk ikke sjansen til å si takk til noen personer når jeg dro fra Haas. Jeg vil gjerne takke alle teammedlemmene som jeg ikke kunne si ordentlig hade til når jeg dro. Jeg vil også si takk til all fansen som støttet oss mens jeg var der. Takk for støtten jeg har fått og som jeg får, jeg setter virkelig pris på det, innledet Günther Steiner fra scenen på Autosport International hvor Parc Fermé var til stede. 

I det hele var det det å ikke kunne si hade til de han har jobbet tett med gjennom mange år som var tøffest å takle. 

– Det stakk, men til syvende og sist kjenner de meg og de vet at jeg satte pris på det de gjorde, men det er alltid best å si det til dem. Det hadde vært fint å kunne si hei folkens takk for alt dere gjorde for teamet. Vi startet i det små og kjørte på adrenalin store deler av tiden og de gjorde en god jobb. Så klart gjør det deg ikke glad å ikke kunne takke, men jeg tenker at jeg gjorde det nå, og jeg setter virkelig pris på det, fortsatte han. 

Fikk beskjeden i romjula

Det var Sky Sports Formel 1-kommentator som gjennomførte det første intervjuet med Steiner etter Haas-exiten. I tillegg til å stille spørsmål var han også svært aktiv som bokhenter. Steiner signerte en rekke eksemplarer av egen bok underveis.

Beskjeden fra teameier Gene Haas kom i romjula. Steiners kontrakt som gikk ut få dager senere ble ikke fornyet. 

– Det er alltid en overrakselse men han eier teamet og han kan gjøre hva han vil. Det er hans avgjørelse, sier Steiner om hvordan det var å få beskjeden. 

Teameier Gene Haas har som regel holdt seg i bakgrunnen, men etter avskjeden med Steiner har 71-åringen uttalt seg til media. 

– Her er vi i vårt åttende år. Vi har aldri hatt en pallplass. De siste par årene har vi vært nummer ti eller ni. Jeg sitter ikke her og sier at det er Günthers feil eller ne, men det var et passende tidspunkt å gjøre endring og prøve en annen retning, fordi det virket ikke som at å fortsette med det vi allerede hadde ville fungere, fortalte Gene Haas. 

Han har samtidig lite forståelse for teamets svake avslutning på 2023-sesongen.

– Jeg forstår ikke det, virkelig ikke. Det er gode spørsmål å stille Günther, hva gikk galt? Til syvende og sist handler det om å prestere. Jeg har ingen interesse av å være nummer ti lenger, sa Gene Haas. 

Teameieren har også uttalt at han var flau over Haas sine resultater de siste årene. Günther Steiner ble naturligvis spurt om de uttalelsene. 

– Om han føler det kan han si det. Ingen i teamet er stolt av å være nummer ti. Vi alle vet at vi ikke hadde en god sesong i 2023, men etter min mening handler det ikke om hvorfor du er nede når du er nede. Det handler om hvordan du skal komme deg opp igjen. Det er mitt livsmotto, og det er det du må tenke på. Ikke vær flau for noe, bare fortsett og gjør det bedre, fortalte Steiner. 

Åpen for å returnere

Günther Steiner ser ikke bort fra å returnere til en jobb i Formel 1.

Steiner er som nevnt et slags symbol på Drive to Survive og følgelig suksessen Formel 1 har hatt de siste årene. Veldig mange har ikke opplevd Formel 1 uten den karismatiske profilen sentralt i det hele. Så spørs det da: kommer han tilbake til Formel 1?

– Jeg vet ikke, det spørs om Formel 1 ønsker meg? Jeg er veldig avslappet med situasjonen. Jeg har ikke dårlig tid. Om noe interessant kommer som utfordrer meg så ja, men å bare bli i Formel 1 for å gjøre en jobb er kanskje ikke det jeg ønsker å gjøre, sa Steiner.

Når Steiner nå er ute av Formel 1-sirkuset setter han pris på mer tid hjemme med familien. 

– Jeg har nok av ting å runde i hjemme, bar spør kona mi. Det er også fint å være med familien min. Datteren min er 14 år gammel så hun er ganske krevende fordi hun har en mening og alt, så jeg prøver å håndtere henne og det virker å være mer krevende å håndtere enn et Formel 1-team, sa Steiner med sin vante humoristiske tone. Han bekreftet samtidig at han vil være til stede på noen løp, og hintet til at en TV-jobb kunne være i emning.

Powered by Labrador CMS