Hektisk inn i første sving, og øyeblikket rett etter dette bildet kastes Sergio Perez opp i lufta etter at han la seg for lang inn på Charles Leclerc i midten.

Mexico City Grand Prix:

Max Verstappen med nye oppdateringer i rekordbøkene

Brøt sin egen seiersrekord på én sesong, og Max Verstappen tangerer nå også en av verdens største Formel 1-profiler på adelskalenderen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det ble atter en seiersfangst for den totalt overlegne verdensmesteren denne sesongen, der det knapt var et TV-kamera i fokus på bilen til Max Verstappen gjennom de 71 rundene av Mexico City Grand Prix.

Mexico City Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull

2) Lewis Hamilton, Mercedes, +13.875

3) Charles Leclerc, Ferrari, +23.124

4) Carlos Sainz, Ferrari, +27.154

5) Lando Norris, McLaren, +33.266

6) George Russell, Mercedes, +41.020

7) Daniel Ricciardo, AlphaTauri, +41.570

8) Oscar Piastri, McLaren, +43.104

9) Alexander Albon, Williams, +48.573

10) Esteban Ocon, Alpine, +1:02.879

FORMEL 1: Det ble atter en seiersfangst for den totalt overlegne verdensmesteren denne sesongen, der det knapt var et TV-kamera i fokus på bilen til Max Verstappen gjennom de 71 rundene av Mexico City Grand Prix.

Lewis Hamilton responderte på forrige ukes diskvalifikasjon ved å kjøre inn til en ny andreplass, denne gangen høyst sannsynlig på helt lovlig vis. Og fra beste startposisjon var tredjeplass det beste Charles Leclerc kunne utrette dette løpet, spesielt etter sammenstøtet i første sving på første runde.

Perez-nedtur

For løpet startet dramatisk der begge Red Bull-bilene fikk en knallstart fra radene bak Ferrari-duoen i front. Verstappen stakk på innsiden og tok ledelsen, mens Sergio Perez øynet muligheten på yttersiden av Leclerc.

Men meksikaneren la seg for langt inn mot Ferrari-føreren i midten, som endte med en kraftig luftetur før bilen viste seg å være for skadet til å fullføre løpet. Dermed varte hjemmeløpet kun én langside for meksikaneren før nedturen var et faktum.

– Dessverre brøt Sergio på første runde. Men publikum ble værende, og de har vært utrolige, sa seierherren Max Verstappen i sin første uttalelse etter løpet.

Rødflagg etter halvkjørt løp

Den store dramatikken skjedde mer eller mindre halvveis i løpet da Kevin Magnussen mistet kontrollen på bilen etter at venstre bakhjulsoppheng knakk plutselig. Dansken endte opp brutalt i barrieren, og løpet ble rødflagget for å få reparert banen. Heldigvis gikk det bra for Magnussen etter nøye undersøkelser hos legesenteret.

Mange var også spente på publikumsfavoritten og oddsbomben Daniel Ricciardo som kvalifiserte sensasjonelt på en fjerdeplass. Australieren klarte dog ikke holde seg på denne høyden gjennom løpet, men berget til slutt en fin-fin syvendeplass etter blant annet en spennende sluttspurt mot George Russell som berget sjetteplassen.

Tangerer Prost - Vettel neste

Verstappen fortsetter uansett å omskrive Formel 1-historien med søndagens seier i Mexico. Med 16 seire så langt i 2023 forlenger han sin egen rekord med antall seire på én sesong. 

n annen milepæl er at han nå tangerer den levende Formel 1-legenden Alain Prost, som tok tre VM-titler på 80- og 90-tallet, med antall seire i karrieren. Begge står nå bokført med 51 seire, og neste mann på denne lista er Sebastian Vettel med sine 53.

Powered by Labrador CMS