Nå skal en mangeårig guttedrøm realiseres – slik føles nervene til Anders før 24-timeren

24-timersløpet står høyt på bucketlisten hos de fleste bilsportutøvere. Nå er Anders Buchardt i ferd med å oppleve dette.

Publisert

Det er på mange måter noe mytisk over den sydlige delen av den franske storbyen Le Mans. Der det i 51 av 52 uker relativt stille, åpen trafikkert vei og ellers et rolig samfunn blir på én uke konvertert til noe av det mer omfattende, glamourøse og spektakulære vi har av enkeltstående idrettsarrangementer over hele verden.

24-timersløpet går snart inn i sitt 100. år. Debuten skjedde i 1923. Dette billøpet inngår i den berømte «Triple Crown»-utmerkelsen kun én fører har klart gjennom tidene - Graham Hill - ved at han han også har vunnet Monacos Grand Prix og Indianapolis 500 i tillegg til 24-timersløpet på Le Mans.

Med noen av de mest avanserte racerbilene i verden foruten Formel 1, hvor flerfoldige team putter inn et titalls millioner kroner for å utvikle og teste biler, og hvor de også skaffer seg flere av verdens desidert beste førere på fast underlag. Fordi dette løpet er så prestisjefylt i seg selv, helt uavhengig av at det også teller som et enkeltløp i verdensmesterskapet i langdistanseracing.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS