Norges tre representanter i Junior-EM denne helgen. Fra venstre Vegard Halland, Herman Lie-Nilsen og Jørgen Eriksen.

Royal Rally of Scandinavia:

Pallplass og nye aha-opplevelser – slik var EM-runden for de norske junior-gutta

Selv om de endte opp på hver sin ende av resultatlista, så kunne vi spore to relativt lettede og fornøyde norske utøvere fra juniorklassen.

Publisert

RALLY: Vi snakker altså om Jørgen Eriksen og Herman Lie-Nilsen. Som henholdsvis kartleser for svenske Calle Carlberg som har slått seg opp som en av juniorførerne, og som førstereis fører på EM-nivå i Rally4-kategorien.

RALLY: Vi snakker altså om Jørgen Eriksen og Herman Lie-Nilsen. Som henholdsvis kartleser for svenske Calle Carlberg som har slått seg opp som en av juniorførerne, og som førstereis fører på EM-nivå i Rally4-kategorien.

Og da er det naturlig at man tilhører hver sin ende av skalaen på resultatlista. Carlberg og Eriksen var absolutt å regne med i toppen basert på sesongstarten de har hatt, mens det for Lie-Nilsen handlet om å samle erfaring og opplevelser i sitt første internasjonale løp - og ikke minst fått kjenne på nivået som rører seg ute i Europa.

– Det har vært krevende. Det har det. Det er helt villt. Jeg må hjem å øve, sier Herman Lie-Nilsen til Parc Fermé.

Herman Lie-Nielsen og Vegard Halland over Colin's Crest.

– Nå har vi prøvd

Han endte nest sist i juniorklassen, drøye åtte minutter og rundt 2,5 sekund på kilometeren bak svenske Mille Johansson som vant klassen.

Men mjøndølen skjemmes ikke av det. Å være i mål med hel bil og 19 mil med krevende og lynraske veier er uansett en opplevelse for livet for både Lie-Nilsen og kartleser Vegard Halland.

– Altså, jeg har jobbet mye med noter og funnet ut hvor man kan holde flatt og ikke. Og det å kjøre på raske veier generelt. Så jeg er fornøyd med å være i mål jeg, og nå har vi i alle fall prøvd, sier Peugeot-føreren.

Calle Carlberg og Jørgen Eriksen fortsetter å imponere i europamesterskapet og sikret atter en andreplass, denne gang på hjemmebanen.

Henger godt med i EM

For Eriksen og Carlberg endte det med en andreplass til tross for bremseproblemer. Egentlig var det tredjeplassen de måtte si seg fornøyd med, men etter at Patrik Hallberg krasjet ut av ledelsen var det Johansson som tok over stafettpinnen i tet.

Uansett er andreplass gull verdt i EM-sammendraget de kjemper om.

– Å bli nummer to er vi godt fornøyde med, spesielt med bremseproblemene på slutten. Vi nærmer oss, men vi må begynne å klå Mille. Han begynner å stikke fra oss. Men vi er absolutt etter planen. Husk på at vi er de ferskeste blant toppgutta, sier Eriksen til Parc Fermé.

Og han skryter uhemmet av sin 23-årige rallyfører.

– Han har kjørt fantastisk bra igjen. Jeg er imponert over at han klarer å kjøre så hardt uten å gjøre en feil på slike veier, sier Kongsvinger-gutten.

Fører Carlberg skryter også av sin norske rutinerte kartleser, og er veldig klar på at de er en god match i bilen selv om samarbeidet fortsatt er ganske ferskt.

– Den dagen han gjør en feil, så er det noe alvorlig feil. Han er helt hundre å ha med. Vi har det også veldig kult sammen og passer godt sammen, sier Carlberg.

Powered by Labrador CMS