PF-bloggen, simracing spesial: På ett punkt gikk vi helt til topps i debuten

Parc Fermés redaktør deltar i sitt første offisielle norgesmesterskap som sjåfør selv. Slik gikk det under debuten i SimRacing Grand Prix.

Publisert

Det er jo rart hvordan dette med «spill» virkelig kan tas så blodseriøst og gravalvorlig som det gjør nå om dagen. Til og med mine nærmeste har egentlig skjønt det, da jeg litt spontant valgte å melde meg på «NM». Eller NM, uten å lage klammer, for SimRacing Grand Prix er altså et fullverdig norsk mesterskap innenfor bilsport på lik linje med rally, rallycross og de andre grenene med NM-status.

Grunnen til at jeg ville melde meg på er blandet. Selv har jeg aldri tatt meg råd og økonomisk risiko til å drive med bilsport på egenhånd, ei heller bruke tid og energi på all den praktiske strukturen som trengs for å oppleve og gjennomføre bilsporten i virkeligheten. Riktignok har jeg vært så heldig å få være kartleser i rally for to gode kamerater som selv har investert i hver sin rallybil, og således fått tatt del i moroa uten at de største praktiske og økonomiske byrdene har ligget på mindre skuldre. Så stor takk til Aleksander Wiik og Benjamin Ward for tilliten de siste 10 årene, der.

Og Aleksander har vært en grei kar som har latt meg låne crosskarten hans under sprintløp og treninger på bane. Og jeg rulla en gang med bilcrossbil i mitt hittil eneste bilcrossløp som 16-åring i 2007. Men nå skal jeg altså styre doningen sjøl, på en skjerm, uten store kostnader utenom investeringene man allerede har gjort med ratt, pedaler, maskinvare og liknende. En siste grunn er at jeg også vil forsøke å illustrere hvorvidt man kan oppleve og føle seg som en bilsportutøver verdig ved å ta del i dette mesterskapet og miljøet, eller om man bare ender opp som en «gaming nerd». Fasiten på det får vi litt senere i år.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS