Rally-EM: Ni år siden første Azorene-triumf sikret Andreas årets første EM-seier

Publisert
Andreas Mikkelsen og Elliot Edmondson på seierspallen på Azorene. (Foto: Jorge Cunha / FIA ERC)
Andreas Mikkelsen og Elliot Edmondson på seierspallen på Azorene. (Foto: Jorge Cunha / FIA ERC)

RALLY: Han har fått en real utfordring i sin første fulle sesong i europamesterskapet, men Andreas Mikkelsen kunne gå inn i løpshelgen på portugisiske Azorene med ledelse i sammendraget etter jevn poengfangst gjennom sesongen mens de øvrige favorittene har hatt en mer ustabil sesong. Men totalseieren i et løp har altså uteblitt helt siden EM-debuten i Ungarn i fjor.

Men denne helga skulle pipa få en annen lyd for 32-åringen fra Oslo, som ga britiske Elliot Edmondson en ny sjanse i kartleserstolen. Skoda-føreren hang dog etter på de første etappene, men klatret seg sakte men sikkert oppover i takt med flere etappeseire. Og løpet skulle utspille seg til å bli en ren duell mot sin tidligere teamkamerat i Hyundai, Dani Sordo, som gjestet Rally-EM med dekkprodusenten MRF sin egen satsing med Hyundai i20 R5.

Og da det gjaldt som mest, så satte nordmannen inn nådestøtet på spanjolen som har andreplassen fra Rally Portugal som årsbeste i VM-sammenheng. Et taktisk dekkvalg som skulle fungere best på de siste og avgjørende etappene betalte seg, og det resulterte i årets første totalseier i EM-sammenheng. Forøvrig er det ni år siden sist Andreas vant på den portugisiske atlanterhavsøya, da i forbindelse med Intercontinental Rally Challenge hvor han tok hjem gullmedaljen både i 2011 og 2012.

Med det styrket han også ledelsen sin i mesterskapet med 34 poeng på spanjolen Efren Llarena. Fem av åtte løp er kjørt hittil i år, og man kan stryke ett løp når resultatene telles opp etter EM-finalen på Gran Canaria i slutten av november.

Powered by Labrador CMS