Rally Finland, fredag: Topp fem innenfor åtte sekunder i WRC – Mads og Oliver henger med i WRC 2

Publisert
Craig Breen. (Foto: Bastien Baudin / Hyundai)
Craig Breen. (Foto: Bastien Baudin / Hyundai)

RALLY: To måneder senere enn vanlig gjennomføres altså Rally Finland, og med det den andre VM-runden i dette landet etter at de også var vertskap for Arctic Rally Finland i vinter - som er erstatningsløp til klassiske Rally Sweden. Men er det noe løp som er minst like klassisk som den svenske VM-runden, så er det den ordinære grusrunden i Finland snitthastigheter på godt over 120 kilometer i timen på de fleste etapper.

Fredag åpnet med shakedown og deretter seks etapper, og i toppklassen WRC er det Hyundais deltidsfører Craig Breen som har tatt føringa. Iren har tidligere levert sterke resultater i Finland, men har nå også levert varene for Hyundai som ellers har en svak historikk i Finland.

Men Breen er ikke aleine med Hyundai-bil, for bare 2,8 sekunder bak kommer teamkamerat Ott Tänak. Ytterligere 3,3 sekunder ned finner vi Elfyn Evans, som igjen er bare 0,6 og 1,8 sekunder foran henholdsvis Esapekka Lappi og Kalle Rovanperä. Lappi gjør forøvrig comeback i Toyota igjen, dog som privatfører, og henger altså med i en potensiell seierskamp allerede fra første dag.

I WRC 2 kjemper Mads Østberg om å forsvare fjorårets tittel overfor mesterskapsleder så langt, landsmannen Andreas Mikkelsen. Ettersom man plukker utvalgte løp i WRC 2, så prioriterer Mikkelsen EM-runden i Portugal denne helgen, mens Østberg og Oliver Solberg er de eneste på plass med norsk blod.

Østberg holder en solid andreplass og har ligget i toppen gjennom hele dagen, og er 8,2 sekunder bak hjemmefører Teemu Suninen. Også Oliver Solberg har et problemfritt løp og kjemper hardt for å komme seg til mål etter flere permanente brutte løp på rad, og norsk-svensken holder fjerdeplassen i WRC 2. Forøvrig er det mange sterke lokale førere i WRC 3 med på hjemmebane, så for ordens skyld er Østberg og Solberg på henholdsvis tredje- og sjetteplass blant samtlige Rally2-biler etter første dag av Rally Finland.

Powered by Labrador CMS