Rally Spania: Andreas tar WRC 2-gullet etter forgjeves kamp fra Mads – Oliver tangerte karrierebeste i WRC-klassen

Publisert
Oliver Solberg foran tusenvis av tilskuere i Spania. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
Oliver Solberg foran tusenvis av tilskuere i Spania. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

RALLY: Årets nest siste VM-runde i rally er unnagjort, og i toppen ble det seier til Hyundai-fører Thierry Neuville som har kontrollert store deler av løpet. Dette var belgierens andre seier for året etter at han tok sin første på hjemmebane i august. Elfyn Evans tok andreplassen, 24,1 sekunder bak Neuville, etterfulgt av Dani Sordo med ytterligere 11,2 sekunders margin.

Med norske øyne har det dog vært to helt andre spenningsmomenter denne helgen. Først og fremst for Oliver Solberg sin del som skulle få nok en sjanse i en WRC-bil etter å ha brutt intet mindre enn fem VM-runder på rad gjennom sesongen. Den 20-årige norsk-svensken hadde én oppgave denne helgen, og det var å ta bilen i mål for å sanke erfaring med både toppklassen og ikke minst få kjøretrening på asfaltunderlag.

Det latet til å bli en duell om sjetteplassen mot Gus Greensmith, men den britiske Ford-føreren hadde kontroll på Solberg - som likevel holdt unna for Nil Solans som debuterte i WRC-klassen på hjemmebane denne helgen. Det ble til slutt en hederlig syvendeplass, en tangering av sin personlige bestenotering fra Arctic Rally Finland i vinter. Og ikke minst omsider hans første fullførte VM-runde siden Rally Portugal.

Andreas Mikkelsen hadde sjampisen klart i Toksport WRT sitt servicetelt da det ble klart at han er WRC 2-mester denne sesongen. (Skjermdump: WRC+ All Live)
Andreas Mikkelsen hadde sjampisen klart i Toksport WRT sitt servicetelt da det ble klart at han er WRC 2-mester denne sesongen. (Skjermdump: WRC+ All Live)

I WRC 2 var det også helnorsk spenning. Andreas Mikkelsen hadde før helgen sikret seg en komfortabel ledelse i klassen, og sparte på maksgrensen av deltakelser ved å ikke kjøre i Spania - i påvente av sesongavslutningen på Monza i Italia. Mads Østberg hadde derfor nå muligheten til å holde drømmen om å forsvare fjorårets WRC 2-gull vedlike, men var avhengig av en pallplass og minst tre Power Stage-poeng for å holde gullsjansene i sjakk.

Men punkteringen fredag ødela hele helgen for Østberg da han falt ned til en femteplass. Citroën-føreren var avhengig av at konkurrentene foran fikk problemer eller måtte bryte, noe han ikke fikk nevneverdig hjelp til. Og til tross for en hederlig siste etappe hvor han tok fem Power Stage-poeng, så er Mikkelsen allerede mester ettersom Østberg nå har fylt opp sin kvote for å score poeng og dermed ikke kan ta poeng i sesongfinalen på Monza.

Powered by Labrador CMS