Petter Solberg og Oliver Solberg er tilbake på samme startstrek i samme i klassen igjen, for første gang siden Olivers VM-debut og Petters VM-avslutning i Rally Wales i 2019.

Royal Rally of Scandinavia:

Rivaler og teamkamerater – men først og fremst far og sønn

– Det var vanskelig å kontrollere Oliver den gangen. Han var så jævlig, super..... ivrig.

Publisert

RALLY: Fredag braker Royal Rally of Scandinavia løs, for andre året på rad. Og etter den svært vellykkede EM-debuten for arrangøren i år, er forventningene store til flere fronter denne helgen. For eksempel familien Solberg, som markerte seg både med showkjøring i regi av Petter i fjor, kronet - bokstavelig talt - med totalseier til Oliver.

RALLY: Fredag braker Royal Rally of Scandinavia løs, for andre året på rad. Og etter den svært vellykkede EM-debuten for arrangøren i år, er forventningene store til flere fronter denne helgen. For eksempel familien Solberg, som markerte seg både med showkjøring i regi av Petter i fjor, kronet - bokstavelig talt - med totalseier til Oliver.

I år har Petter kastet seg ut blant EM-ulvene på egenhånd, fem år siden sist han kjørte en internasjonal runde da han avviklet proffkarrieren i Rally Wales i 2019. Dette var samtidig som Oliver fikk sin internasjonale rallydebut.

Fem år senere krysses deres veier igjen når de på nytt er konkurrenter på startlistene. Derfor var det helt på sin plass å ta familietempen dagen før alt skulle brake løs.

Vi tar deg med gjennom hele samtalen vi hadde, om hvordan rollefordelingen nå er blitt internt i familien, og hvordan dette er å sammenlikne med for noen få år tilbake.

Parc Fermé: – Det har vel aldri vært et slikt press på et før et løp som nå?

Oliver: – Nei, men det er mer presset jeg setter meg sjøl. Jeg driter i hva alle andre syns. Jeg setter så mye press at jeg forventer å gjøre det bra. Å vinne.

Parc Fermé: – Skodaen er jo en bra bil. Men bilen til Petter. Du vant med den i fjor. Den er jo ikke dårlig den heller?

Petter: – Skodaen er bra, men det er Poloen også. Det er en veldig bra bil. Og den er bedre i år enn da Oliver vant i fjor. Motoren er noe bedre nå.

Petter Solberg fra SS1 torsdag kveld, med Jonas Andersson som kartleser. Det skulle gå vesentlig mer dramatisk for seg enn forventet. Se vedlagte video.

Parc Fermé: – Men vi kommer ikke unna å snakke om Wales i 2019.

Petter: – Oliver var rask da også. Litt for rask!

Oliver: – Farta fantes! Jeg slo Kalle på alle prøvene jeg kom i mål på.

Parc Fermé: – Og du slo vel Petter også?

Oliver: – På alle prøvene jeg kom i mål på, ja.

Petter: – I går kveld. Etter recce. Jeg var altså så sliten! Jeg var helt ferdig og la meg tvert. Jeg har jo ikke gjort noe av dette på lenge. Eneste er at jeg prøvde bilen én tur i vinter...

@parcfermeno Our editor @Simen Næss Hagen stepped in as #PetterSolberg’s co-driver during a test. It went, well, maybe not according to the plan… #SuperSub #Rally #Rallytest #AmateurCoDriver #WRC #Volkswagen #PoloR5 ♬ original sound - Parc Fermé

PS! For ordens skyld, om du har sovet under en stein i vinter; den ene turen var altså da Parc Fermés utskremte skulle forøske seg på å lese Petters noter. Hvordan det gikk kan du jo se i vår vedlagte TikTok-video.

Petter Solberg og Oliver Solberg under åpningsseremonien. Det levnes liten tvil om at disse er kanskje de to største superstjernene i den svenske EM-runden denne helga.

Så over, til Karlstad igjen.

Petter: – Snø og tekniske veier er mye lettere enn dette her.

Oliver: – Uflaks for fattern at de måtte bytte shakedown. Jeg hadde 148 i snitt. Og du hakke kjørt på fem år. Så skal du komme og holde flatt, seks høyre over krøn. Det er ikke lett.

Petter: – Jeg giret ned for mange ganger. Ned over krøn, og nyper der. Også å holde... Nei, på testveien vi hadde, så var vi jo langt unna dette her.

Oliver: – På testen kom det regn, så ikke regn, jeg var raskere og han var raskere.

Petter: – Men vi kjørte jevnt. Det var jo bra. Så var det en annen vei også. Men gutta kunne gjøre litt moro ut av det.

Petter og Oliver skal ha jobbet godt som et team før helgen, og vil fortsette å jobbe godt som et team gjennom disse kommende dagene. Vel vitende om at oddsene er vesentlig bedre for sønn enn far denne helgen.

Parc Fermé: – Men om vi snakker om dynamikken mellom dere fra Wales for fem år siden.

Petter: – Jeg var nervøs for han. Nå er det mer andre veien.

Oliver: – Nå har vi gått gjennom film sammen, analysert oppsett sammen. Vi gjør alt sammen nå. Vi er team først og fremst. Ute på prøvene får det bli det det blir. Men vi har jobbet alt sammen for å gjøre det best for oss begge.

Parc Fermé: – Det var ikke sånn i Wales?

Petter: – Jeg husker ikke. Oliver var så ung. Han måtte bare kjøre og gjøre det han kunne. Det var vanskelig å kontrollere Oliver den gangen. Han var så jævlig, super..... ivrig. Jeg skjønner jo det. Men han kunne være stolt av speeden sin den gangen.

Petter: - Også ble jeg raskere gjennom løpet. Men da hadde jeg kjørt rallycrossen tett på. Da hadde jeg jo kjørt bil. Nå har jeg ikke kjørt i det hele tatt... Neida, jeg er happy med Oliver, og moro å være her og spice opp litt. NRK har vært her i dag og i Norge har jo responsen vært kjempe bra.

Petter og Oliver Solberg, anno 2019, fra Rally Wales.

Parc Fermé: – Men sånn rent realistisk. Hva skal vi håpe og forvente fra deg, Petter?

Petter: – Man må bli litt tøffere. Helt ærlig, jeg vet ikke. Jeg vet like mye som deg. Jeg var fornøyd med de første turene på shakedown-etappen. Da var vi godt med. Men da var det også jevnt og samme grep hele tiden.

Parc Fermé: – Men det våkner vel et konkurranseinstinkt når hjelmen er på?

Petter: – Joda, man vil jo kjøre bra og ha en bra etappe. Det er hovedgreiene, uten helt å ta... (viser pistolgrep mot haka, journ.anm.).

Oliver: – Skal du ha en bra prøve, så må du dit (viser pistolgrepet).

Parc Fermé: – Men merker du at du løfter gassen på steder hvor du holdt flatt for 15 år siden?

Petter: – Jeg girer ned....

Petter: – Men det er notegreiene. Hadde jeg kjørt litt mer, så, men jeg vet at jeg ikke har kjørt på slike veier siden... ja... 2012. Det er sist jeg kjørte slike prøver.

Powered by Labrador CMS