Emil Gjerdrum fra testen på Hockenheim tidligere i år før sesongstarten denne helgen.

Slik er ambisjonsnivået for Emil (17) i sitt andre år i europeisk GT-racing

– Fra jeg startet i fjor til der jeg er nå, så er det blitt en enorm forskjell. Men jeg er ikke utlært.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det sa Emil Gjerdrum til Parc Fermé før sesongstaten i ADAC GT4-serien i Tyskland, som samkjøres med prestisjefylte DTM.

Emil Gjerdrum.

RACING: Det sa Emil Gjerdrum til Parc Fermé før sesongstaten i ADAC GT4-serien i Tyskland, som samkjøres med prestisjefylte DTM.

Nå er ikke Dennis Olsen med videre i DTM denne sesongen, slik at Gjerdrum er eneste norske utøver i paddocken under disse løpshelgene. I år som i fjor starter de på Oschersleben, som har vært en solid gjenganger i DTM-sirkuset over mange år.

Ny bilopplevelse

Debutsesongen i fjor viste glimt til sterke toppresultater, men også tidvis et stykke unna de aller raskeste - som ga en enorm mengde med erfaringer og opplevelser som er verdifulle til videre satsing. Nå håper Gjerdrum å kunne stabilisere seg mer i toppen, etter at han også gikk gjennom en god vinteroppkjøring med seier i ProAm-klassen i GT Winter Series i GT4-klassen.

– Ambisjonsnivået er å sikte mot mesterskapet sammenlagt, og da vil man ikke ofre enkeltløp for det. Det er viktig å ta poeng jevnt i mellom, og et å ta poeng i alle løp og komme ganske høyt opp. Pallplassene og seierne vil uansett komme om man har såpass fokus, og har vi farta og BoPen (balance of performance, journ. anm.) er på plass, så bør det være fullt mulig, sier Gjerdrum.

Han har byttet beite rent teammessig i år, men kjører fortsatt samme Mercedes-AMG GT4. Nå kjører han for CV Performance, mens han kjørte for Mücke Motorsport i fjor. Likevel føler han at han sitter i en helt annen bil i år, enn i fjor, som igjen sper på viktige erfaringer man går igjennom som ganske så ung GT-fører.

– Måten man kjører bilene på er helt forskjellig. Så det er nyttig å lære litt om det og jobbe mer med oppsett og så videre. I Mücke var de «tyske» i form av at man er strikt på oppsett og hva man skal bruke mens i CV har vi fått utvikle litt mer selv, sier Gjerdrum, som har Will Tregurtha som teamkamerat.

Verdifull simulatorefaring

Han har en sterk CV fra GT-racing tidligere, og er også på internasjonalt toppnivå i e-sport gjennom sin tilknytning til Williams sitt e-sport-program.

Det kommer også godt med selv i det virkelige liv.

– Vi har testet mye oppsett på simulator som vi slipper å bruke tid på i vikeligheten, og sett hvordan det funker i virkeligheten. Så vi har jo testet dette ut veldig mye på testene, og hatt en bra pace så langt, sier 17-åringen, som er veldig glad for å kunne lene seg på en såpass erfaren utøver som 24-årige Tregurtha.

– Jeg har endret meg ganske mye i løpet av fjoråret. Fra jeg startet i fjor til der jeg er nå, så er det blitt en enorm forskjell. Men jeg er ikke utlært. Det er fint å ha Will, for jeg lærer mye av han og det er mye detaljert arbeid nå kontra da jeg var helt ny i gamet, slår Gjerdrum fast.

Powered by Labrador CMS