Snart inntar Formel 1 Las Vegas for første gang på over 40 år.

Slik gikk det forrige gang Formel 1 besøkte Las Vegas

Neste løpshelg kjøres i Las Vegas - og det er ikke første gang Formel 1 besøker byen.

Publisert

FORMEL 1: Det er mye som er nytt ved årets Las Vegas Grand Prix. Løpet kjøres lørdag kveld lokal tid, og ikke minst er det Formel 1 selv som arrangerer løpet. 

Men det er altså ikke første gang det arrangeres Formel 1-løp i byen. Forrige gang ble banen beskrevet som en av de aller verste – og for mange står den fortsatt igjen som den verste banen hvor det har blitt kjørt Formel 1. 

Grunnen til at banen var så dårlig var på mange måter åpenbar. Den var nemlig lagt til en parkeringsplass ved det velkjente hotellet Caesars Palace, og løpet het av de grunn Caesars Palace Grand Prix. Banen inkluderte 14 svinger og strekte seg ut til 3,7 kilometer. Til sammenligning er det kun 500 meter lenger enn Rudskogen, og alt for kort etter dagens standard i Formel 1. 

De fleste svingene så helt like ut, og det var ikke akkurat mye plass til publikum. Banen gikk også mot klokkeretningen, og der kulden er en utfordring i 2023 var varmen krevende for førerne i 1981 og 1982. 

Spesielt var det også at løpet var sesongavslutningen i Formel 1 begge årene. Følgelig har det også vært en tittelavgjørende destinasjon – både Nelson Piquet og Keke Rosberg ble’ kåret til verdensmestere på denne parkeringsplassen. 

Tanken bak det hele var å friste velstående mennesker til Las Vegas og Caesars Palace for å legge igjen penger på blackjack-bordet. Men det ble aldri noen Monaco-tendenser, og etter to år i Nevada sa Formel 1 takk for seg. I 2023 kommer sirkuset tilbake, men denne gangen i en nokså annerledes drakt. 

Powered by Labrador CMS