Jake Dennis.

Vant Formel E på dramatisk vis

Britiske Jake Dennis kunne lørdag juble etter å ha sikret verdensmestertittelen på hjemmebane.

Publisert

FORMEL E: Det helelektriske mesterskapet avslutter denne helgen sin første sesong med de nye GEN3-bilene med en dobbeltheader i London. Gjennom sesongen har flere førere blandet seg inn i toppen i hvert enkelt løp og ikke minst i mesterskapet. Før avslutningshelgen i London var det fire førere som fortsatt kunne vinne førermesterskapet: Andrettis Jake Dennis, Envision Racings Nick Cassidy, Jaguars Mitch Evans og Porsches Pascal Wehrlein.

Jake Dennis som tidligere har kjørt på Nurburgring i samme team som Christian krognes er nå inne i sin tredje sesong i Formel E. Briten har ikke vunnet mer enn to løp gjennom sesongen, men solide pallplasseringer i flere løp på rad den siste tiden gjorde til at han gikk inn i siste helg i pole position hva gjelder tittelkampen. 

Og i lørdagens løp gikk det til slutt veien for Andretti-føreren med en Porsche-motor under panseret. Mitch Evans passerte han og vant til slutt løpet, men med Nick Cassidy ute av løpet og Pascal Wehrlein utenfor poengene trengte Jake Dennis kun å bli nummer tre for å sikre mesterskapstittelen. Etter to rødflagg og tøff racing med en rekke førere ble til slutt Dennis nummer to på hjemmebane, og han kunne med det feire at han er verdensmester allerede før sesongens siste løp skal kjøres søndag. 

– Jeg er tom for ord, det betyr så mye for meg. Jeg følte at alle kjørte mot oss men jesus christ vi har nettopp blitt verdensmestere og jeg er så glad for meg selv, teamet og alle. Vi fortener det så mye, sa den nybakte verdensmesteren etter målgang. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS