Williams-bilen fortsetter med samme motor som før.

Williams forlenger Mercedes-avtalen

Det britiske teamet skal kjøre med Mercedes-motor i flere år fremover. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Fra 2026 kommer det et nytt motorreglement i Formel 1, og det er følgelig et viktig veivalg Williams nå har gjort ved å gjøre det klart at de fortsetter med Mercedes-motor også inn i den nye æraen.

Denne kunngjøringen markerer fortsettelsen på et langvarig forhold, som begynte i starten av hybrid-æraen i 2014, skriver Williams på egne nettsider.

– Kompetansen, støtten og teknologien Mercedes bringer er akkurat de ambisjonene laget har de neste sesongene, og langsiktig, forteller Williams Teamsjef James Vowles.

Williams blir det andre laget til å velge Mercedes-motor fra 2026-sesongen. McLaren valgte det samme i høst, mens Aston Martin som i dag kjører med Mercedes-motor vil gå over til Honda. 

– Siden 2014, har vi fortsatte å bygge på og utviklet forholdet vårt til Williams mens de jobber seg mot toppen av gridet. I mellomtiden ser vi frem til å fortsette å støtte dem med motorer, sier Mercedes-sjef Toto Wolff.

Disse fremtidige motorene vil utelukkende bruke 100% bærekraftig drivstoff. Den vil redusere det totale drivstofforbruket. De nye elektriske komponentene vil gi mer ytelse og tre ganger så mye kraft som de nåværende motorene.

Powered by Labrador CMS