Aldersgrensen senkes med ett år i de fleste klasser

Gladmelding til alle unge crosskartførere som har planer om å kjøre i Norge neste år.

Publisert Sist oppdatert

CROSSKART: Sammen med dragracing og gokart er crosskart en viktig rekrutteringsgren for unge bilsportutøvere, og i løpet av grenens 30 aktive år har man fostret frem en rekke bilsportutøvere på høyt nivå nasjonalt og internasjonalt.

Jevnt gjennom årene har aldersgrensene blitt senket kombinert med at det også har kommet nye klasser til hvor stadig yngre gutter og jenter kan få prøve seg. Eksempelvis i miniklassen hvor man kan kjøre fra året man fyller seks år til og med året man fyller 11 år, med en kart uten gir og clutch.

Men i de neste fire klassene med ordinær crossmotor så skal aldersgrensen nå senkes ytterligere, melder Crosskartseksjonen i Norges Bilsportforbund. Dette gjelder først og fremst norske løp og nord-europeiske løp, men regelverket trår ikke inn eksempelvis om man skal kjøre et ordinært svensk mesterskap.

I klassene 85, 125, 250 og 650 ccm senkes altså nedre aldersgrense med ett år, til året man fyller henholdsvis 8 år, 11 år, 14 år og 15 år. Crosskart Xtreme forblir uforandret, som i dag har en aldersgrense på 16 år.

Seksjonen melder i tillegg at det fra og med 2022 også blir tillatt firetaktsmotorer i 85, 125 og 250 ccm, som betyr at disse motorene vil kunne ha et større volum. I ovennevnte rekkefølge kan man alternativt til totakter også stille med 150, 250 og 450 ccm firetakters motor i disse klassene.

På bilsportforbundets sine sider kan du finne mer om både oppdatert regelverk og terminliste for 2022.

Powered by Labrador CMS