Alt eller ingenting for Olas karriere – internasjonal satsing innen 2021

50.000 kroner ekstra gjør budsjettet mer komfortabelt. Men Ola Jr. Nore har satt nådeløse krav overfor seg selv.

Publisert

– Det skal skje innen to år. Det blir alt. Og skjer det ingenting, så blir det ingenting, sier Ola Jr. Nore til Parc Fermé.

Ola Jr. Nore under bilsportgallaen sist helg. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det skal skje innen to år. Det blir alt. Og skjer det ingenting, så blir det ingenting, sier Ola Jr. Nore til Parc Fermé.

Lørdag mottok han 50.000 kroner fra Greta Molanders fond, som en anerkjennelse for at det er han som har vært det store, unge og fremadstormende talentet i Norge man har troen på for fremtiden. Petter og Henning Solberg, Eyvind Brynildsen, Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby er noen av mange profilerte navn som har mottatt denne prisen tidligere.

LES OGSÅ: Ola sjokkerte alle på asfalt: – Noen ganger er det kjekt å være litt gær’n

Stor utvikling i ungdomsrally

I 2020 blir det full NM-satsing for unggutten som i år sikret bronsemedaljen i klassen for nyere tohjulsdrevne biler. I sin første R2-sesong har han tatt nye steg som rallyfører, selv om han følte seg mer komfortabel i debutsesongen i ungdomsrally i 2017.

– Den aller største utviklinga kom med Fiesta ST. Da kjørte jeg fort med en «dårlig» bil. Jeg hadde en ordentlig godfølelse. Den har jeg ikke fått igjen enda, men det har begynt å komme seg. Det er jo læring også å kjøre med mindre følelse med ny bil og kjenne på noe nytt, sier han videre.

Ambisjonen er å etablere seg som en stabil toppfører i 2020. Da kommer 50.000 kroner godt med i et budsjett som ligger på cirka 300 til 350.000 kroner.

– Det er ikke slik at pengene går til én spesifikk ting, men det gir meg bedre rom på alle måter. Også var det veldig ålreit å få denne prisen da jeg ikke vant Bilsporttalentet, sier han.

– Var du veldig skuffet over at du ikke vant den prisen?

– Det er jo en skuffelse, selvfølgelig. Med 300.000 kroner kunne vi fått til et budsjett for å prøve oss litt i EM også. Men jeg unner Sivert (Svardal, rallycrossfører, journ.anm.) å få den. Den er veldig bra for han, og det rallycrossgreiene hans er sinnssykt dyrt, så han må i hvert fall ha et ordentlig budsjett, sier Nore.

Enten eller

Petter Solberg delte ut prisen på 50.000 kroner til Ola Jr. Nore, samt en ekstra privat gest ved å gi en av sine eksklusive klokker fra hans nye klokkeutgave fra TW Steel. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Han drømmer om utlandet selv. Men han er nådeløs og kravstor overfor sitt eget talent. Beviser han lite i et debutår i utlandet, enten det skulle blir Junior-EM eller Junior-VM i 2021, så er det også stopp.

– Å satse så hardt i utlandet over mange år er nok ikke noe jeg orker om jeg ikke beviser noe med en gang. Jeg vil jo kjøre rally for gøy, men da får jeg heller satse på et annet nivå og heller kjøre nasjonal med en bakhjulstrekker, og ha sneipen i kjeften og ikke bry seg så mye, humrer Nore.

Men misforstå han riktig, så er han altså ambisiøs og føler motivasjonen og iveren etter å prestere med helgens anerkjennelse.

– Det er jo veldig hyggelig å få en slik oppmerksomhet, spesielt når man ser andre navn som har fått den tidligere. Ambisjonene mine er store, og man blir en dyktig sjåfør ved å få kjørt på veiene her hjemme i Norge. Så det er også viktig at jeg ikke hopper for tidlig ut i utlandet, erkjenner han.

Powered by Labrador CMS