Bearman hylles etter stormende debut:

– Bare et tidsspørsmål før han kommer til Formel 1

Oliver Bearman viste seg frem på imponerende vis i Jeddah. Nå tror mange at Formel 1-fremtiden allerede er sikret for den talentfulle briten. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: 18 år gamle Oliver Bearman er en svært talentfull fører. Etter en god debutsesong i Formel 2 med tredjeplass i mesterskapet og fire seiere gikk Bearman inn i årets sesong som en klar tittelkandidat. Sesongstarten i Bahrain gikk ikke veien for den unge briten, men i Jeddah skulle han starte fra pole position i hovedløpet.

FORMEL 1: 18 år gamle Oliver Bearman er en svært talentfull fører. Etter en god debutsesong i Formel 2 med tredjeplass i mesterskapet og fire seiere gikk Bearman inn i årets sesong som en klar tittelkandidat. Sesongstarten i Bahrain gikk ikke veien for den unge briten, men i Jeddah skulle han starte fra pole position i hovedløpet.

Men Bearman kjørte ikke noen Formel 2-løp mot Dennis Hauger og Co. denne helgen. Da Carlos Sainz ble satt på sidelinjen med blindtarmbettenelse fredag morgen var det Bearman som ble valgt som helgens erstatter blant Ferraris reserveførere. Prema ble raskt byttet ut med Ferrari, og Formel 2 ble til Formel 1.

Imponerte fra start

Oliver Bearman tok til seg det han kunne av kunnskap og erfaring før alvoret satte inn i fredagens kvalifisering.

En amputert trening var det han fikk i Ferrari-bilen før det var tid for kvalifisering rundt den krevende gatebanen i Jeddah. Likevel imponerte unggutten, og han var kun 36 tusendeler unna å slå ut Lewis Hamilton og gå videre til Q3. Han startet lørdagens Grand Prix-løp fra 11. startposisjon. 

Ute på banen imponerte imponerte briten, og passerte flere førere til det som ble en syvendeplass på resultatlisten. Å i det hele tatt fullføre løpet uten store feil på den krevende og lite tilgivende banen i Jeddah er imponerende. Med poeng i sekken i debuten har unggutten all mulig grunn til å være fornøyd med egen innsats. 

– Dette setter virkelig navnet hans på Formel 1-kartet, kommenterte Viaplays Thomas Schie.

– Jeg tørr å påstå at Oliver Bearman har sikret seg en framtid i Formel 1 etter dette løpet, kommenterte kollega Atle Gulbrandsen.

På vei mot Formel 1

Helgens innhopp for Ferrari var ikke første gang Bearman fikk prøvd seg i en Formel 1-bil. Unggutten er i tillegg til å være Ferrari-junior og reserve også beredt på å hoppe inn for Haas. Han fikk kjøre to fredagstreninger for teamet i fjor høst, og det er allerede bestemt at han skal kjøre hele seks treninger for teamet denne sesongen. Mye tyder på at Bearman kan få et sete i teamet neste sesong, og helgens prestasjoner har sannsynligvis bare gitt han bedre forhandlingskort. 

Skal vi tro Bearmans teamkamerat for helgen Charles Leclerc er det bare et tidsspørsmål før Bearman kjører Formel 1 på fulltid. 

– Han fortjener det virkelig. Han har gjort en fantastisk jobb. Allerede i trening 3 hadde han farten inne, i kvalifiseringen gjorde han en fantastisk jobb og misset Q3 med så lite og i dag har han gjort det utrolig bra. Syvendeplass i ditt første løp i Formel 1 etter å kun ha kjørt trening 3 i en ny bil er veldig imponerende. Jeg er sikker på at han er stolt og alle har lagt merke til hvor talentfull han er, og det er bare et tidsspørsmål før han kommer til Formel 1, sa Leclerc i intervjuet etter målgang. 

Carlos Sainz har forøvrig gjennomgått en vellykket operasjon, og var tilbake i Ferrari-garasjen under lørdagens løp. Han er ventet å være klar til dyst når Formel 1-sirkuset ruller videre i Australia om to ukers tid.

Powered by Labrador CMS