MP Motorsport feirer sammen med Dennis Hauger en god helg i Jeddah.

Hauger slo tilbake i Jeddah:

– Terningkast 6

Dennis Hauger kastet seg frem til en tredjeplass i hovedløpet og står igjen med god poengfangst fra årets andre løpshelg. Nå har han for alvor meldt seg på i tittelkampen der de andre forhåndsfavorittene ligger langt bak. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Etter en vanskelig sesongåpning i Bahrain slo Hauger tilbake med full kraft i Saudi-Arabia. Aurskog-gutten vant fredagens sprintløp før han også sikret tredjeplassen i hovedløpet med en spektakulær manøver like før mål. 

FORMEL 2: Etter en vanskelig sesongåpning i Bahrain slo Hauger tilbake med full kraft i Saudi-Arabia. Aurskog-gutten vant fredagens sprintløp før han også sikret tredjeplassen i hovedløpet med en spektakulær manøver like før mål. 

På vei inn i siste sving var Hauger bare nummer fem, men etter å ha passert Cordeel i den svingen klarte han også å kaste seg på siden av og forbi Jak Crawford. 

– Sving 27 burde oppkalles etter Dennis Hauger, sa Viaplay-ekspert Kunal Shah under analysen av manøveren. 

Slapp med skrekken

Like etter at løpet var ferdigkjørt var Hauger svært godt fornøyd. 

– Siste runden var kul. Trodde aldri jeg skulle bli så glad for en tredjeplass, forteller Hauger.

To pallplasser i samme Formel 2-helg. Det har aldri Hauger klart tidligere, og

Underveis var det utfordrende å avansere i felter rundt den krevende gatebanen. 

– Det var vanskelig å avansere. Jeg følte at jeg hadde litt mer fart enn de to-tre bilene foran meg, men skjønte tidlig at her gjaldt det å være tålmodig. Det var en god del knuffing i feltet. 

Men etter målgang var pallplassen i fare. Hauger ble etterforsket for å ha krysset den hvite linjen som markerer innkjøringen til pitlane. Heldigvis for nordmannen kom det ingen reaksjon, og han beholder tredjeplassen.

Med denne poengfangsten har Hauger for alvor meldt seg på i teten i mesterskapet. Han er nå nummer tre, et poeng bak Enzo Fittipaldi og 16 poeng bak ledende Zane Maloney. 

– Han viser det vi trodde før sesongen, at han skal være med å kjempe om denne tittelen i år, sa Viaplays Atle Gulbrandsen etter løpet. 

Måtte nullstille

Hauger er som kjent i gang med sin tredje og siste Formel 2-sesong. Etter to sesonger med for mye stang ut er det ingen tvil om at Aurskog-gutten må imponere og sannsynligvis vinne mesterskapet for å holde Formel 1-drømmen i live. 

I sesongstarten i Bahrain så det egentlig bra ut. Til tross for å ha snakket ned eget kvalifiseringstempo i stor stil på forhånd ble det en sterk fjerdeplass med potensial for mer. Men i løpene gikk det ikke veien. I sprintløpet var starten alt for dårlig, og i hovedløpet falt han bakover med slitte dekk mot slutten av løpet. Fasiten etter en helg var kun to poeng, og luken opp til ledende Zane Maloney var allerede oppe i 34 poeng. 

Få dager etter at hovedløpet i Bahrain var ferdigkjørt var neste punkt på programmet den krevende gatebanen i Jeddah, og Dennis så fremover fullt klar over at resultatene kan snu fort.

– Jeg føler jeg har nullstilt ganske bra. Jeg har trent og gjort andre ting, og på en måte holdt fokuset på det som kommer fremover nå. Og jeg vet at resultatene og ytelsen av det vi kan prestere kan være helt annerledes her enn i første løpshelg, fortalte Dennis Hauger til Parc Fermé. 

Krevende start 

Hauger har foreløpig levert varene med den nye Formel 2-bilen.

Her ble det kun en syvendeplass i kvalifiseringen etter at en tur i muren gjorde det til at de siste forsøkene ble satt med skjevt ratt. Men nordmannen hadde ingen planer om å gå ut av nok en helg med begrenset poengfangst. 

I sprintløpet avanserte Hauger frem til andreplass, men flere timer etter målgang ble det klart at førstemann Richard Verschoor ble diskvalifisert. Dermed var sesongens første seier innkassert for Dennis - hans første siden sprintløpet i Ungarn i fjor sommer. I lørdagens hovedløp startet han som nummer seks, og endte altså opp med en ny pallplass. 

Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen gir Hauger gode skussmål etter løpshelgen i Saudi-Arbaia. 

– Terningkast 6. Jeg syns det har vært en veldig bra helg, og det er ikke mange poengene han har gitt glipp av for å få full pott denne helgen. Også vet vi at han var en liten tur i murveggen i kvalifiseringen, forteller Atle Gulbrandsen. 

Poengfangsten gjør som nevnt at Hauger nå er nummer tre i mesterskapet. Blant de to klareste forhåndsfavorittene i mesterskapet står Victor Martins kun med et poeng etter to løpshelger mens Oliver Bearman fortsatt ikke har plukket sitt første poeng for året. Bearman hadde en vanskelig helg i Bahrain og hoppet naturlig nok av Formel 2 denne helgen da Ferrari trengte en reserve i Formel 1.

Formel 2-sesongen fortsetter i Australia om to uker. 

Powered by Labrador CMS