– Dårlig grep er mye bedre for oss som kommer fra bilcrossen

Etter en sesong fylt med uflaks kunne Sondre Evjen endelig smile igjen.

Publisert

Det har virkelig ikke vært hallingdølens sesong. Et år med storsatsing i både vinterserien, RallyX Nordic og ikke minst det internasjonale RX2-mesterskapet, så skulle det gjerne klaffet for Evjen i minst én av seriene.

Sondre Evjen (høyre) og Ben-Philip Gundersen gratulerer hverandre med god kjøring etter finalen på Nysumbanen. (Foto: Jan Kåre Rafoss)

Det har virkelig ikke vært hallingdølens sesong. Et år med storsatsing i både vinterserien, RallyX Nordic og ikke minst det internasjonale RX2-mesterskapet, så skulle det gjerne klaffet for Evjen i minst én av seriene.

I vinter røk totalseieren da det gjaldt som mest i finaleløpet på hjemmebane i Gol. I RX2 har det gått meget trådt med to mislykkede løp i både Sverige og Canada, og etter en god innledning i den forrige nordiske runden i Skien røyk han i semifinalen.

Under RallyX Nordic i Danmark søndag skulle det imidlertid gå veien. Etter en knallstart tok han og Ben-Philip Gundersen føringen, og disse fulgte hverandre inn med dobbelt norsk og dobbelt JC Raceteknik på pallen i Lites-klassen.

– Endelig så var det ikke noe utur. Helt fantastisk. Det har vært forferdelig mye stang ut i det siste, men nå står vi her da, sier en jublende glad Sondre Evjen etter finalen på Nysumbanen.

Det var skiftende vær på den lynraske banen sør for Aalborg og Fredrikshavn, og da regnet tiltok ekstra mot finalene, så ble 20-åringen sakte men sikkert mer optimist.

– Jeg håpet på mye regn. Det er bedre å starte i de forholdene her. Og dårlig grep er mye bedre for oss som kommer fra bilcross, så dette var helt perfekt, smiler Evjen.

I RX2-serien er han hektet av i gullkampen. I RallyX Nordic er han nå oppe og snuser på sølvplassen til Ben-Philip Gundersen som leder med syv poengs forsprang. Belgieren Guilamme De Ridder leder komfortabelt med 25 poeng ned til Gundersen før to løp gjenstår.

– Vi er tilbake i kampen om pallplassen så det er bra for oss, men De Ridder er nok altfor langt foran, sier Evjen.

Sondre Evjen tok starten i finalen, og holdt ledelsen hele veien inn. (Foto: Jan Kåre Rafoss)
Powered by Labrador CMS