Dennis Olsen.

Dennis Olsen blir fabrikkfører for Ford

Et av de mest oppsiktsvekkende internasjonale overgangene fra en norsk bilsportutøver er nå et faktum. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Denne uken sprakk nyheten om at Dennis Olsen forlater Porsche Motorsport, etter åtte sesonger. 27-åringen fra Våler hoppet av formelbil-toget etter 2015, der seieren i Porsches juniorshoot-out samme høst ga ham mulighet til å konkurrere for Porsche - som til slutt kulminerte i en lønnet, profesjonell kontrakt for ett av bilsportens sterkeste merkevarer.

Nå er det altså slutt, for nå er det klart at Dennis Olsen har signert for Ford Performance. Eller rettere sagt; han blir fabrikkfører for Fords storsatsing innenfor GT-racing med deres helt nyutviklede Ford Mustang GT3.

Den amerikanske bilfabrikanten er et velrennomert navn i internasjonal bilsport på tvers av grener, men innenfor langdistanseracing er det kun deres GTE-modell i Langdistanse-VM som har vært deres synlige brikke de siste årene. Tidligere GT3-modeller har ikke spilt noen sentral rolle i den moderne GT-racingen, men nå inntar de altså den mest suksessrike langdistanseklassen med et omfattende program i en helt ny Mustang.

De skal kjøre tre ulike mesterskap; Langdistanse-VM, amerikanske IMSA og europeiske GT World Challenge. Foreløpig er det ikke offentliggjort hvilke av programmene som Olsen skal delta i. De andre førerne som Ford har signert er Ben Barker, Chris Mies, Andy Priaulx, Frédéric Vervisch, Joey Hand, Dirk Müller, Harry Tincknell og Mike Rockenfeller. 

Vil du vite mer om Dennis Olsens spenstige karrierevalg? Sjekk vårt lengre intervju med nordmannen i saken under.Powered by Labrador CMS