Det var Max Veratappen som vant årets siste sprintløp foran Lando Norris og Sergio Perez.

Disse banene ligger an til å arrangere sprintløp i 2024

Det ser ut til å bli arrangert sprintløp på to nye baner neste sesong. Sannsynligvis blir også formatet nytt.

Publisert

FORMEL 1: I Abu Dhabi møttes Formel 1-kommisjonen denne helgen, blant annet for å diskutere endringer i sprintformatet.

I 2021 og 2022 fjor satte kvalifiseringen startrekkefølgen til lørdagens sprintløp, der resultatet igjen satte startrekkefølgen for søndagens Grand Prix-løp. Denne sesongen har fredagens kvalifisering bestemt startrekkefølgen for søndagens Grand Prix-løp, mens det har blitt kjørt en egen kvalifisering til sprintløpet på lørdag. 

Endringene som nå diskuteres er blant annet og på en eller annen måte endre rekkefølgen gjennom en sprinthelg. Ingenting er fastsatt, men mest aktuelt er det å kjøre sprintkvalifisering fredag kveld, sprintløp lørdag formiddag, Grand Prix-kvalifisering lørdag ettermiddag og Grand Prix-løp søndag. 

Det diskuteres også andre tiltak som å skille løpene fra verdensmesterskapet, å gi ekstra poeng og å innføre reversert grid enten for topp ti eller for hele griden. 

Samtidig skal det etterhvert bestemmes hvilke seks baner som skal arrangere sprintløp neste sesong. Ingenting er offisielt bekreftet, men ifølge de normalt godt informerte avisene Auto Motor und Sport og The Race skal det per nå være snakk om følgende seks baner: 

  • Kina, Shanghai International Circuit
  • Miami, Miami International Autodrome
  • Østerrike, Red Bull Ring
  • Qatar, Losail International Circuit
  • USA (Austin), Circuit of the Americas
  • Brasil, Autodromo Jose Carlos Pace

En endelig avgjørelse om det blir disse datoene, som altså ikke har blitt offisielt kommunisert enda, vil komme i januar. Da vil også endringer av formatet diskuteres videre. 

Powered by Labrador CMS