Dette er Norges håpefulle i fem av totalt 15 grener som FIA Motorsport Games består av. Fra venstre Odd-Helge Helstad (drifting), Ole Henry Steinsholt (crosskart senior), Didrik Esbjug (standardbilracing), Tommy Østgaard (simracing) og Eirik Steinsholt (crosskart junior).

FIA Motorsport Games:

Disse fem skal representere Norge i bilsportens svar på de olympiske leker

FIAs motorsportleker fikk en ufrivillig koronapause, men i konseptets andre forsøk er også antall grener utvidet betraktelig.

Publisert

BILSPORT: FIA Motorsport Games ble for første gang avholdt i Roma i 2019. Og selv om det er en høytidelig internasjonal snert over konseptet, så er det fortsatt langt igjen før motorsportlekene kan sammenliknes med de store internasjonale seriene og mesterskapene i verden på samme måte som man gjør med de olympiske leker innenfor annen tradisjonell sommer- og vinteridrett.

BILSPORT: FIA Motorsport Games ble for første gang avholdt i Roma i 2019. Og selv om det er en høytidelig internasjonal snert over konseptet, så er det fortsatt langt igjen før motorsportlekene kan sammenliknes med de store internasjonale seriene og mesterskapene i verden på samme måte som man gjør med de olympiske leker innenfor annen tradisjonell sommer- og vinteridrett.

Men det er liten tvil om at konseptet har tatt et ytterligere steg videre siden 2019 etter to års pause på grunn av koronaviruset. Og det er vesentlig flere grener med nå enn sist. I debutåret var det GT-racing, standardbilracing, Formel 4, gokart-slalåm, drifting og simracing som stod på plakaten, hvor Norge var representert i fire av seks grener.

Fra 6 til 15 disipliner

I år er lista betydelig lenger. Nå er det både stafett og sprint i GT-racing, og i tillegg er rally på tapeten med både Rally2, Rally4 og historisk klasse. I tillegg til slalåm så skal gokarten også ha sprintløp både for juniorer og seniorer, i tillegg til et langløp, ordinær autoslalåm er med, og crosskart er også på plass med både junior- og seniorklasse. Antallet disipliner har altså økt fra 6 til 15.

Årets motorsportleker kjøres i Frankrike med Marseille om vertsby og Circuit Paul Ricard ved Le Castellet som hovedbase for de sportslige aktivitetene.

STCC TCR Scandinavia sesongen er kanskje over for i år, men det blir ett løp til 😁. Vi skal kjøre TCR (Touring Car) i...

Posted by Didrik Esbjug on Tuesday, October 18, 2022

To gjengangere

Fra Norge er det fem grener som er representert med fem utøvere, ettersom man kun kan stille en utøver per land i den enkelte gren man har en representant i. To av årets nordmenn var med i 2019, med Tommy Østgaard i simracing og Odd-Helge Helstad i drifting. I tillegg skal Didrik Esbjug representere de norske fargene i standardbilracing, mens fetterne Ole Henry og Eirik Steinsholt kjører i hver sin crosskartklasse.

Forøvrig er Spania den nasjonen med størst deltakelse, med hele 16 deltakere fordelt på samtlige grener. Belgia er også en stor nasjon med 14 utøvere på plass, mens vertsnasjonen Frankrike her representert av 11 utøvere.

Åpningsseremonien skjer på klassisk olympisk vis onsdag kveld klokken 19:30 i Marseille. Parc Fermé kommer tilbake med detaljert tidsskjema senere, men under følger de viktigste tidspunktene å bite seg merke i med tanke på de norske utøverne som skal delta.

Torsdag 27. oktober

12:00: Simracing (Tommy Østgaard) - Trening 1
16:00: Simracing (Tommy Østgaard) - Kvalifisering

Fredag 28. oktober

08:30: Simracing (Tommy Østgaard) - Trening 2
10:00: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Trening
10:30: Drifting (Odd-Helge Helstad) - Trening 1
11:30: Simracing (Tommy Østgaard) - Kvartfinale
13:00: Drifting (Odd-Helge Helstad) - Trening 2
14:00: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Kvalifisering
16:00: Drifting (Odd-Helge Helstad) - kvalifisering
16:15: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Heat 1
16:30: Simracing (Tommy Østgaard) - Siste sjanse
17:20: Standardbil (Didrik Esbjug) - Trening 1

Lørdag 29. oktober

09:00 Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Oppvarming
09:40: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Heat 2
10:00: Drifting (Odd-Helge Helstad) - Trening tandem
11:00: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Heat 3
13:45: Drifting (Odd-Helge Helstad) - Topp 32/finaler
14:00: Crosskart Jr. + Sr. (Steinsholt) - Semifinaler og finaler
12:20: Standardbil (Didrik Esbjug) - Trening 2
18:05: Standardbil (Didrik Esbjug) - Kvalifisering

Søndag 30. oktober

09:40: Standardbil (Didrik Esbjug) - Kvalifiseringsløp (25 min + 1 runde)
10:00: Simracing (Tommy Østgaard) - Trening 3
13:15: Simracing (Tommy Østgaard) - Semi-finale
14:30: Standardbil (Didrik Esbjug) - Hovedløp (30 min + 1 runde)

Powered by Labrador CMS